muszę kupić tłumik końcowy i zaczęły się schody - nie wiem jaki jest do jakiego silnika i jaki powinien być
mam vw bora w sedanie z silnikiem 1,9 TDI o oznaczeniu ATD, mocy 101KM, 74KW
przeglądam allegro i wiele serwisów z częściami i natrafiłem na takie oto trzy wzory
i teraz moje pytanie który powinien być w moim aucie? bo każdy pisze co innego
jedni twierdzą, że ten pierwszy od góry jest do 1,9 TDI
w środku i dolny jest do 1,4 lub 1,6 ewentualnie 1,9 ale SDI a u mnie w borze aktualnie jest zamontowany ten ostatni na samym dole. wynika z tego, że mam zły tłumik? czy to możliwe że oryginalny wydech mam nie taki jak powinien być? ewentualnie czy coś się stanie jeśli zamontuję taki jak mam aktualnie czyli ostatni a nie pierwszy?
pozdrawiam
BORA tłumik jaki do jakiego silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pierwszy powinien być do Twojego - ten ostatni wygląda mi na benzynę
http://www.asmet.pl/asmet2007/katalog/V ... 60,8775u,1
http://www.asmet.pl/asmet2007/katalog/V ... 60,8775u,1
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Ten drugi i trzeci jest po prostu od Golfa IV HB moim zdaniem, do Bory sedan i Varianta powinny być takie same, sprawdzałeś w ETCE?
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a na logikę to nie jest tak że golf IV ma krótkie rury bo ma blisko zderzak a kombi, bora co mają dłuższy bagażnik to mają dłuższe rury?
a co się stanie jak do sedana zamontuje się wydech od HB? bo na to wygląda że u mnie teraz tak jest?
czy te wydechy różnią się w środku? jakimiś średnicami itp? czy tylko kwestia długości końcówek? może to jakoś wpłynąć na moc, osiągi itp?
niestety etki normalnej nie mam a w tej online są tylko dane na temat tłumika do v5 inne są niedostępne
a co się stanie jak do sedana zamontuje się wydech od HB? bo na to wygląda że u mnie teraz tak jest?
czy te wydechy różnią się w środku? jakimiś średnicami itp? czy tylko kwestia długości końcówek? może to jakoś wpłynąć na moc, osiągi itp?
niestety etki normalnej nie mam a w tej online są tylko dane na temat tłumika do v5 inne są niedostępne
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
no dokładnie tak-=RAFAL=- pisze:a na logikę to nie jest tak że golf IV ma krótkie rury bo ma blisko zderzak a kombi, bora co mają dłuższy bagażnik to mają dłuższe rury?
Nie sądzę, aby różniły się czymkolwiek innym niż długością samych rurek ale to tylko "gdybalstwo".