Światła przygasają poniżej 2 tys obrotów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanie otóż dziś to zobaczyłem mianowicie mam włączone światła mijania auto jest na biegu jałowym gdy dodam gazu do 3 tys to światła wtedy jaśniej świecą i to tyka jakiś przekaźnik , a jak odejmę gazu to światła przygasają czy tak ma być ??? czy alternator nie daje rady ?
zmierz miernikiem napięcie na aku to będziesz wiedział, pewnie regulator siada
albo ogólnie altek do przeglądu i regeneracji

- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tak jak kolega Hubi14 napisal...sprawdz ladowanie (po przegazowaniu) jezeli pada regulator i napiecie wzrasta do horrendalnych wartosci pod zadnym pozorem nie uzywaj samochodu bo zagotujesz aku i bedzie nadawal sie na szrot...
Dziś zmierzę napięcie ,podczas pracy silnika i włączonych świateł mijania napięcie powinno być 13,6 V ???
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Na biegu jalowym napiecie powinno byc w granicach 13.6 V - 14.4 V w zaleznosci od ilosci odbiornikow. Po zwiekszeniu obrotow nie powinno sie zmienic...jezeli zacznie wzrastac do wartosci powyzej 15 V to masz juz rozwiazanie swojego problemu...uwalony regulator...
Ostatnio zmieniony czw lut 27, 2014 15:45 przez Mavrick, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam przy włączonych światłach od 13,6V do max 14V jak dodaje gazu wartość jest tak w okolicach 13,7-14.
Jak dużo masz odbiorników prądu? Wyłącz radio, wypnij wszystko co masz podłączone w zapalniczkach, powyłączaj np ogrzewanie tylnej szyby, itd. Zobacz czy coś się zmieni.
Bo jak masz choinkę w samochodzie to może tak być.
Bo jak masz choinkę w samochodzie to może tak być.
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Miałem coś podobnego ostatnio, przyczyn bym szukał w regulatorze napięcia i szczotkach oraz lub też rolce altka. Czy czasami pasek napędzający altek ci nie piszczy ?, bo jeśli tak to rolka jest do wymiany.
Nic nie piszczy ,nie wiem już wszystko jest ok lekko tylko jaśniej świecą jak dam 2 tys obrotów chyba ten typ ma tak
napięcie maksymalne jakie miałem to 14,4 a tak to 13,6 

a jakie napięcie jest na + na klemie - na silniku
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR