Z góry dzięki za odp
Golf II przyśpieszacz nie reaguje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. w moim golfie nie działa przyśpieszacz czym skutkuje trudnym odpaleniem w zimę. Ostatnio wyjąłem pompę ośka od przyśpieszacz się kręci zdjąłem górę od pompy poruszałem dźwignia przyśpieszacz tam tryby się lekko przestawiły złożyłem ale samochód dalej ma problemy z odpalaniem przyśpieszacz nie reaguje. Co to może być?
Z góry dzięki za odp
Z góry dzięki za odp
Re: Golf II przyśpieszacz nie reaguje
Nie reaguje od teraz? czy nie reaguje odkąd masz samochód? Są pompy w których nie ma podbicia obrotów, jedynie wyprzedzenie kąta wtrysku. Musisz dokładniej sprecyzować swoją wypowiedź. Zmienia się praca silnika na bardziej twardą po zaciągnięciu przyspieszacza?
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Przypuszczalnie źle założona dźwignia względem ośki i dlatego nie wciska tłoczka timingufafik5 pisze:nic się nie dzieje zero reakcji
karol8114 pisze:Nie reaguje od teraz? czy nie reaguje odkąd masz samochód? Są pompy w których nie ma podbicia obrotów, jedynie wyprzedzenie kąta wtrysku. Musisz dokładniej sprecyzować swoją wypowiedź. Zmienia się praca silnika na bardziej twardą po zaciągnięciu przyspieszacza?
nie reaguje od kiedy pewna zimą było -25 i po dopaleniu coś pykło w silniku i od tamtej pory umarł w butach
złożyłem wszystko jak było, wszystko na swoje miejsce ale jakby nie wciskała to dlaczego się trybu obracają ?Michał_1977 pisze: Przypuszczalnie źle założona dźwignia względem ośki i dlatego nie wciska tłoczka timingu
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie piszemy posta pod postem. Używamy opcji EDYTUJ w ostatnim poscie

Jakie tryby,bo teraz ja nie trybie?fafik5 pisze:dlaczego się trybu obracają ?