SB spala 10L/100km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
SB spala 10L/100km
a wiec troche dziwne zeby TD tyle fajczyl ropy niesadzicie co moze byc przyczyna,
niema intercoolera jest narazie stozek bo jeszcze nie zakupilem filtra powietrza dopiero w piatek uklad wydechowy od TD troche łozyska daja o sobie znac stylu ale to w tamtym silniku nie przeszkadzalo w spalaniu max 6L
silnik niekopci no jak mu pocisne to pusci baka ale niezbyy duzego
skrzynia od JP 4S krotkie biegi
jezdzac nawet oszczednie zjaral mi 10L
nic niekrecone turbina dziala ale troche przepuszcza olej mimo to nie ma czarnej chmury za mna
co to moze byc
wtryski??
moze kat wtrysku??ale odpala jak zegarek
pasek wymieniony nic nieprzestawione
obroty 950
jest mozliwosc ze przyspieszacz ssanie nie dokonca zostaje wcisniety i tyle fajczy??
niema intercoolera jest narazie stozek bo jeszcze nie zakupilem filtra powietrza dopiero w piatek uklad wydechowy od TD troche łozyska daja o sobie znac stylu ale to w tamtym silniku nie przeszkadzalo w spalaniu max 6L
silnik niekopci no jak mu pocisne to pusci baka ale niezbyy duzego
skrzynia od JP 4S krotkie biegi
jezdzac nawet oszczednie zjaral mi 10L
nic niekrecone turbina dziala ale troche przepuszcza olej mimo to nie ma czarnej chmury za mna
co to moze byc
wtryski??
moze kat wtrysku??ale odpala jak zegarek
pasek wymieniony nic nieprzestawione
obroty 950
jest mozliwosc ze przyspieszacz ssanie nie dokonca zostaje wcisniety i tyle fajczy??
Ostatnio zmieniony wt wrz 05, 2006 11:42 przez Krzylu, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem kiedyś stare polo I benzynowe i tez mi koło 10 l wciągał i okazało sie że był dziurawy bak , tak że do połowy jego pojemności wyciekało z niego.
[url=http://www.motofirma.pl/bsp,f165af1ba51506,e898b25902e6b6,adam16v-VW-Golf-16TD.html][img]http://www.motofirma.pl/upload/spalanie/icons/e898b25902e6b6_1.gif[/img][/url]
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
moze masz zapłon za puźny i zeby chodził jakotako to go paliwkiem mechanik podlał spróbuj przyśpieszyć zaplon i dawke przykręcić
u mnie w passacie na mmax dawce i szaleństwach po mieście spalał 8L wiec cos u ciebie ostro nie tak a passat 1200kg wazy
u mnie w passacie na mmax dawce i szaleństwach po mieście spalał 8L wiec cos u ciebie ostro nie tak a passat 1200kg wazy
sprzedam pompe wtryskową 1,6TD silnik SB
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
zbornik jest dobry bo jak siedzial JP to palil mi 6L
kat wtrysku ustawialem wczoraj jest ok
pasek wymienialem odpalil od kopa
w pompie nic niegrzebane bo nawet nie kopci
mam tez za mala chlodnice dzis ide wymienic od TD bo ta od zwyklasa jest troocheee za mala
zalalem poustawialem zobaczymy teraz ile km zrobie
p.s musze wam powiedziec ze na skrzyni od JP niezdarzam wrzucac biegow bo juz sie konczy obrotmierz ale zapierdala do 100kmh jak dzika swinia
niemam narazie ic tylko taka hamska prowizorka
czemu "10-ty" jest raz w miesiacu
kat wtrysku ustawialem wczoraj jest ok
pasek wymienialem odpalil od kopa
w pompie nic niegrzebane bo nawet nie kopci
mam tez za mala chlodnice dzis ide wymienic od TD bo ta od zwyklasa jest troocheee za mala
zalalem poustawialem zobaczymy teraz ile km zrobie
p.s musze wam powiedziec ze na skrzyni od JP niezdarzam wrzucac biegow bo juz sie konczy obrotmierz ale zapierdala do 100kmh jak dzika swinia
niemam narazie ic tylko taka hamska prowizorka
czemu "10-ty" jest raz w miesiacu
Krzylu ,a sprawdzałeś spalanie tylko raz czy po kilku tankowaniach?
Chodzi mi o to że mam dwie "ulubione" stacje że po zatankowaniu za 50pln nie mogę zrobić 200km ,a normalnie z "przemytu" przepał wychodzi ok 5-5,5l/100Km?
Może chdzi o ćwiknęcie na stacji?
Nie napisałeś odkąd się tak dzieje, robiłeś coś?,Jakieś zmiany?Stało się tak nagle z dnia na dzień?
Chodzi mi o to że mam dwie "ulubione" stacje że po zatankowaniu za 50pln nie mogę zrobić 200km ,a normalnie z "przemytu" przepał wychodzi ok 5-5,5l/100Km?
Może chdzi o ćwiknęcie na stacji?
Nie napisałeś odkąd się tak dzieje, robiłeś coś?,Jakieś zmiany?Stało się tak nagle z dnia na dzień?
o tym nie słyszałem że to moze być wina uszczelki, pierwszy raz o tymn słyszę ...Krzylu pisze:jak wsadzilem silnik tak juz mial
juz kilka razy tankowalem
wyczytalem ze moze byc wina uszczelki pod glowica a z niej jak zauwazylem saczy mi sie
sączy ci się olej, weź stosowne klucze i dokręć jak książka pisze, tylko śrub nie pourywaj
metalową uszczelkę chciałbyś kupić to tylko markowe które są sporo wytrzymalsze kup naprawdę dobrą uszczelkę cena takiej pewnie ok. 150-200złKrzylu pisze: i teraz pytanie o uszczelke metalowa od 1.9TD jaka i za ile jak mozna i gdzie dostac bedzie to pasowac przeciez wieksza pojemnosc jest??
[ Dodano: Czw Wrz 07, 2006 19:50 ]
fakt dużo a może za dużo na postojach stoiusz z włączonym silnikiem albo jak lubisz przy nim dłubac to musi być włączony ...Krzylu pisze:jezdzac nawet oszczednie zjaral mi 10L
kurcze na serio sporo tego bieże