Witam
Mam problem
mianowicie pojawiają mi się bąbelki powietrza w przewodach paliwowych.
W wężyku który wychodzi z filtra paliwa i dochodzi do pompy wtryskowej są pęcherzyki powietrza.
Sprawa wygląda tak iż przed filtrem dałem gumową rurkę przeźroczystą, żebym widział czy do filtra też idzie powietrze z baku, i powietrze nie pojawia się, pojawia się tak jak napisałem powyżej, dopiero w wężyku z filtra do wtrysków.
Mam pytanie, czy można założyć do mojego golfa III 1.9 tdi 90 km filtr paliwa z golfa mk2 z wersji TD, w której nie ma tak zwanego podgrzewacza czy też zaworu zwrotnego, czy jak tam się na niego mówi. o tak ifiltr mi chodzi -
http://vwgolf-sklep.pl/pl...M-191127401/346" onclick="window.open(this.href);return false;
czy mogę go bez przeszkód założyć ?
Bo podejrzewam że gdzieś tu łapie powietrze, a żeby mieć z tym święty spokój na przyszłość wymyśliłem coś takiego właśnie.
Z góry dzięki za pomoc
filtr paliwa z golfa td mk2 w golfie tdi mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Możesz założyć,nic złego się nie stanie.czachomaster pisze:czy mogę go bez przeszkód założyć ?
W miejscu gdzie jest w tej chwili podgrzewacz,wstaw kawałek rurki i po zawodach.
-
- Nowicjusz
Problem rozwiązany
okazało się iż trzeba przedmuchać przewody paliwowe od baku do filtra.. gdyż były zapchane
Może kiedyś komuś to pomoże
okazało się iż trzeba przedmuchać przewody paliwowe od baku do filtra.. gdyż były zapchane
Może kiedyś komuś to pomoże
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Problem rozwiązany,ale chwilowo.czachomaster pisze:kazało się iż trzeba przedmuchać przewody paliwowe od baku do filtra.. gdyż były zapchane
Musisz wyczyścić cały kosz i zbiornik,bo za chwilę będziesz miał powtórkę z rozrywki