Demontaż rozrusznika diesel 1.6 Pomoc Pilne!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ,ostatnio przyjechał do mnie wujek abym wyjął rozrusznik w golfie II 1.6 D, ale mam problem z dwiema śrubami mają okrągłe łby ,nie wiem czy to torx czy imbus .proszę o konkretną odpowiedz lub jakiś manual
a kto wie co za magik tam takie sruby wsadził .ori z tego co wiem były normalne 6-kontne. komplet kluczy to podstawa ,nawet te z aukcji za 100zl komplet dadza rade na lekkie dłubania. i tam masz i torxy i imbusy.
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
Rozrusznik trzyma się na 3 śrubach jedna szeszczokątna a dwie z okrągłymi łbami ale wkładałem torxy i imbusy ale były za duże lub małe. Mały zestawik muszę kupić.aż grzech odawać samochód do mechanika bo dostęp jest idealny
bo może to spline są ,grubego imbusa wbij taki zeby pasował ,pozniej zalozysz normalne sruby
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wiedz o tym,że jak odkręcisz rozrusznik,to Ci silnik spadniekonrad19 pisze:grzech odawać samochód do mechanika bo dostęp jest idealny
u mnie normalna śruba na klucz 17.
Podstaw podnośnik pod silnik i go unieś minimalnie - tak aby tylko drgnął do góry.
wtedy wyjmiesz rozrusznik w 3 minuty jak masz śruby "normalne".
A od wujka 100 zeta zgarnij za demontaż / montaż
Podstaw podnośnik pod silnik i go unieś minimalnie - tak aby tylko drgnął do góry.
wtedy wyjmiesz rozrusznik w 3 minuty jak masz śruby "normalne".
A od wujka 100 zeta zgarnij za demontaż / montaż