Jak wyjąć plastikowe listwy zderzaka MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekkk.84
- Nowicjusz
Witam mam pytanie, jak wymontować bezboleśnie plastikowe listwy zderzaka tj. listwe zderzaka przedniego i dwie listwy boczne zderzaka tylnego? Czy demontaż zderzaków wchodzi w gre? czy można to w jakiśsposób wypiąć???
Re: Jak wyjąć plastikowe listwy zderzaka MK4
Bezboleśnie:
Przednia listwa - ściągnąć zderzak
Boczne - rozebrać drzwi
Przednia jest na zatrzaski, ładnie zejdzie po ściągnięciu zderzaka, można bez ściągania, ale może się coś połamać, popekac.
Boczne są na zatrzaski (punktowo, może 3 zatrzaski na listwę) i dodatkowo klejone na taśmę dwustronna.
Przednia listwa - ściągnąć zderzak
Boczne - rozebrać drzwi
Przednia jest na zatrzaski, ładnie zejdzie po ściągnięciu zderzaka, można bez ściągania, ale może się coś połamać, popekac.
Boczne są na zatrzaski (punktowo, może 3 zatrzaski na listwę) i dodatkowo klejone na taśmę dwustronna.
koledze chodzi o listwy zderzaka a nie drzwiszczyku pisze:Boczne - rozebrać drzwi
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
rano pisałem, zaspany byłem, boczne zderzaka tak samo jak przedniego
no bardzo ranoszczyku pisze:Cz lut 13, 2014 13:12
ale dobrze napisałeś
pomimo zaspania - tylna listwa - też zderzak zdjąćszczyku pisze:Przednia listwa - ściągnąć zderzak
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- piotrekkk.84
- Nowicjusz
Sluchajcie a nie da sie poprostu tych listew wyszarpnac jakaos pomalu bez zdejmowania zderzaka jakos podwarzyc ?
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
piotrekkk.84, a co za problem zdjąć zderzak? 5 minut roboty... a tak rozwalisz lakier, zderzak i listwę.
MaciekV5 pisze:5 minut roboty
od kiedy do zdjęcia listew potrzeba cały zderzak ściągać
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
po pierwsze: zobacz datę postu, po drugie: kolega się pytał o bezbolesne ściąganie, wiadomo ze można wsadzić plaski śrubokręt między listwę a zderzak i szarpać, lub próbować wciskać łapy od środka, aby podważyć zaczepy co kto lubi, ja wole ściągnąć zdes i wiem ze nic nie uszkodze, ani się nie nameczeYaro1981 pisze:od kiedy do zdjęcia listew potrzeba cały zderzak ściągać
- piotrekkk.84
- Nowicjusz
Właśnie, wiec nie trzeba sciagac? bo za duzo z tym babraniny, chce sciagnac listwy i zalozyc nowe w kolorze nadwozia wiec nie da rady jakos podwazyc wkretakiem i wyszarpywac pomalu?Yaro1981 pisze:od kiedy do zdjęcia listew potrzeba cały zderzak ściągać