Czujnik temperatury zewnętrznej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Mam problem z czujnikiem temperatury otoczenia w golfie. Przekłamuje o kilka stopni w dół.
Pech chciał, że mam czujnik starego typu którego niemal nie można dostać a jak już jest to cena około 100zł.
Moje pytanie jest takie czy mogę kupić sobie czujnik nowego typu z wtyczką i kawałkiem kabla, odciąć starą wtyczkę i podłączyć kabelki do siebie?
Będzie to działało czy nie bardzo? Chodzi mi o to czy te czujniki są takie same czy różnią się czymś jeszcze oprócz wtyczki?
Mam problem z czujnikiem temperatury otoczenia w golfie. Przekłamuje o kilka stopni w dół.
Pech chciał, że mam czujnik starego typu którego niemal nie można dostać a jak już jest to cena około 100zł.
Moje pytanie jest takie czy mogę kupić sobie czujnik nowego typu z wtyczką i kawałkiem kabla, odciąć starą wtyczkę i podłączyć kabelki do siebie?
Będzie to działało czy nie bardzo? Chodzi mi o to czy te czujniki są takie same czy różnią się czymś jeszcze oprócz wtyczki?
Mozesz mi powiedziec czym sie roznia te czujniki .Kupilem mk4 i nie mam tego czujnika ,a jak patrze w sprzedazy sa owalne a ja mam kwadratowa wtyczke.
Mariusz
Pewnie masz taką wtyczkę jak ja. Nie wiem czy różnią się jeszcze czymś oprócz wtyczki. Po to założyłem ten temat.
Do mnie pasuje taki czujnik...
Do mnie pasuje taki czujnik...
U mnie były kiedyś same kabelki - kupiłem w Aso Skody zestaw - czujnik temperatury 75 zł + wtyczka 13 zł + konektorki do wtyczki 12,5 zł -można dostać na szrocie cały zestaw zamienniki są dużo tańsze, ale podobno mało dokładne.
Dokladnie mam taki sam.A jaki ma numer i czy w owalnym jest taki sam.
Mariusz
Numer tego czujnika to 1J0 919 379 owalny to katalogowo 1J0 919 379A
Ale i tak gdzie nie byłem w sklepie to pod tymi numerami występowały, tylko te z owalną wtyczką.
Zostaje tylko ASO
Ale i tak gdzie nie byłem w sklepie to pod tymi numerami występowały, tylko te z owalną wtyczką.
Zostaje tylko ASO
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Solaris22 pisze:kupić sobie czujnik nowego typu z wtyczką i kawałkiem kabla, odciąć starą wtyczkę i podłączyć kabelki do siebie
obydwa czujniki na pewno działają tak samo...nie wiem jak z innych aut zamiennie, ale z mk4 obydwa czujniki testowane i nie ma różnicy
Czyli spokojnie mogę ciąć
Qto, o taką informację mi chodziło.
Pozdrawiam
Qto, o taką informację mi chodziło.
Pozdrawiam