Mocowanie Mcphersona do kielicha (zmiana na sportowe amory)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Radzimenes
- Nowicjusz
Witam.
Mam pewien problem w swojej Ibizie 6k. Zmieniłem amortyzatory na sportowe (pochodzące z Golfa 3), poduszki amortyzatora musialem zmienić, bo są inne. Ale zostawiłem talerzyki z golfa. Moje pytanie jest takie czy nakretka amortyzatora po zmianie na sportowe ma taki mały zakres gwintu (zaznaczone na zdjęciu) Czy to normalne? Zaledwie kilka obrotów robi nakrętka, ostatnio nawet mi sie poluzowały. Czy może to wina talerzyków z golfa (nie przyglądałem się od ibizy a od golfa). A może żle poskładaliśmy ale nie wydaje mi się. Proszę o pomoc koledzy.
Mam pewien problem w swojej Ibizie 6k. Zmieniłem amortyzatory na sportowe (pochodzące z Golfa 3), poduszki amortyzatora musialem zmienić, bo są inne. Ale zostawiłem talerzyki z golfa. Moje pytanie jest takie czy nakretka amortyzatora po zmianie na sportowe ma taki mały zakres gwintu (zaznaczone na zdjęciu) Czy to normalne? Zaledwie kilka obrotów robi nakrętka, ostatnio nawet mi sie poluzowały. Czy może to wina talerzyków z golfa (nie przyglądałem się od ibizy a od golfa). A może żle poskładaliśmy ale nie wydaje mi się. Proszę o pomoc koledzy.
Nakrętka jest zdecydowanie za mało wkręcona - pod spodem (łożysko i poduszka) na pewno skręcona dobrze? gwintu powinieneś mieć jeszcze na 1-2 wysokości nakrętki powyżej tego co masz
Dokladnie za malo skrecone ,dokrec pneumatem .U mnie w mk3 wystaje minimalnie gwint.
Mariusz
- Radzimenes
- Nowicjusz
Pneumatem było dokrecane a mimo to dalej sie luzuje. W sobote bede rozbieral zobacze czy da się coś z tym zrobić. Strach tak jezdzić.
A dokreciles ta srube z nacienciem z poduszka.
Mariusz
- Radzimenes
- Nowicjusz
mariusz33, To akurat kolega robil, wydaje mi sie ze tak.
-
- Nowicjusz
kolego ja na twoim miejscu rozebrał bym to i spr czy to jest dobrze złożone bo strach z takim czymś jeździć
- Radzimenes
- Nowicjusz
damian231194, Jutro sie postaram rozebrac, wiem ze strach, az wlos mi sie na glowie jezy jak pomysle ze na poluzowanych nakretkach lecialem 180
-
- Ma gadane
odkrec ta nakretke , pod nią masz długą srubę naciętą z rowkiem jakby na sróbokręt wydaje mi sie ze jej nie skreciliście na maxa i stąd ten problem , i najlepiej ori talerzyk zakladać jak od ibizy to di ibizy a nie od golfów itp bo pozniej wychodzi
TEMAT ! White VW !Mercedes! http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=545560" onclick="window.open(this.href);return false;