MK2 Brak ogrzewania...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 Brak ogrzewania...
Witam,
Jak nazlosc i na pore roku nie dziala mi ogrzewanie w MK2.
Objawy; Po uruchomieniu silnika kiedy pracuje na malym obiegu dmuch cieple powietrze, do momentu az silnik nie zlapie stalej temperatury a wtedy koniec grzania!!! Co jest?? Moze ktos z tym walczyl???
Jak nazlosc i na pore roku nie dziala mi ogrzewanie w MK2.
Objawy; Po uruchomieniu silnika kiedy pracuje na malym obiegu dmuch cieple powietrze, do momentu az silnik nie zlapie stalej temperatury a wtedy koniec grzania!!! Co jest?? Moze ktos z tym walczyl???
Re: odp
bufu pisze:witam
cześć miałem tak samo. wywaliłem zawory zwrotne z przewodów idących do nagrzewnicy i ogrzewanie mam takie że hu hu
Dobrze gada dac Mu
Tez tak mialem, jakis czas jezdzilem bez tego aluminiowego ale pozniej go dorwalem i wlozylem
Pozdro:
Slawek.
Adresik do postu o tej tematyce - tam sa te zaworki pokazane.KONDZIL pisze:witam gdzie sa te zawory zwrotne
http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?p=60288#60288
Pozdro:
Slawek.
Jezeli ogrzewanie masz oki to chyba nie ma sensu wywalacdukem pisze:Tez sie chyba skusze na wywalenie...
Zreszta wiesz one swoja funkcje maja
Z tego co wyczytalem na forum to ten aluminiowy jest zabezpieczeniem przed podaniem zbyt duzego cisnienia na nagrzewnice. Ja mialem wywalone bo wlasnie ten byl zepsuty ale pozniej go dorwalem dobrego i wlozylem i tez jest oki
A ten plastikowy to chyba po to zeby sie samoczynnie odpowietrzala nagrzewnica.
Pozdro:
Slawo.
Nio to wlasnie przez ten aluminiowy cwancyk tak robi Bo dopuki masz maly obieg plynu to cisnienie jest wieksze i grzeje a jak termostat pusci obieg na calosc to nieco slabnie i juz na nagrzewnice nie idzie tak jak powinnodukem pisze:Ogrzewanie coprawda mam ale...lekko slabnie jak sie silnik cieply zrobi...i grzeje wtedy troche mniej (paradoks )...w tym roku juz pewnie nie ale na przyszla zime mozliwe ze postaram sie to zalatwic...a ze wiem ze to napewno ma jakas funkcje to mi sie nie spieszy z ta robota...
Ja tak mialem i normalnie jak termostat puszczal to bylo buba jak nic a na poczatku grzalo
Wymienilem nagrzewnice i niec nie dalo jak wywalilem bylo git - ale takie szczescie w nieszczesciu ze ta nagrzewnice wymienilem bo dalem ja jednemu kolesiowi i za jakis czas potop mu w autku zrobila a ja mam nowa
Pozdro:
Slawek.