[mk3] German US by Rafiok
Moderator: G0 Karcio
[mk3] German US by Rafiok
Witam wszystkich. Jestem szczęśliwym posiadaczem golfa 3 GL, 93 rok, 1.9TD o zawrotnej mocy 75 KM, w tym roku będzie 6 rocznica od kiedy jestem w jego posiadaniu. Zapraszam do oceniania
W dniu zakupu golf wyglądał tak
Na początku roku 2006 stwierdziłem, że coś trzeba z nim zrobić żeby wyróżniał sie z tłumu w czerwcu zakupiłem upragnione felgi Dezent C, przednie 16x9 ET 25, tylne 16x9 ET 15, felgi miały wypolerowane ranty i prezentowały sie tak
W międzyczasie wrzuciłem na tył sprężyny z MK3 GTI i pomalowałem na czerwony kolor zaciski i bębny, z tyłu były jeszcze założone baloniaste opony 225/40/16 z przodu już siedziały 215/40/16, auto prezentowało sie tak
Później przyszedł czas obniżyć przód, założyłem 4 amory Koni z regulacją twardości, sprężyny -40 FK, szeroki hokej i zostały również zmienione opony z tyłu na 215/40/16
Z racji tego, że blacharka i lakierka nie była w za dobrym stanie postanowiłem oddać auto do blacharza i przy okazji przeprowadzić kilka zmian. Zacząłem zbierać gadżety
kupiłem komplet oświetlenia lampy przód ringi na soczewce, tylne lampy clear biało czerwone, kierunki boczne clear, halogen + kierunek clear
grill bez znaczka z metalową listwą
lotko na tylną klapę
lusterka JOM
klamki bez zamków
chromowane rygle, chromowaną antenkę, stożki do felg i kluczyk scyzoryk
błotnik ze sprintera z którego został wycięty wlot
wydech podwójny kwadrat
przedni jak i tylni zderzak pojechał do wygładzenia
Następnie auto zostało rozebrane i trafiło w ręce blacharza, został zaspawany znaczek, wycieraczka i listwa w tylnej klapie, poszerzone wszystkie 4 nadkola, wspawany wlot w prawy błotnik i zrobiony badlook
Później auto trafiło do lakiernika ale nie posiadam zdjęć z prac ( aparat odmówił dwukrotnie posłuszeństwa ), zdjęcia zaraz po odebraniu auta
Po wypucowaniu golfa na błysk następnego dnia porobiłem trochę zdjęć
Długo sie nie nacieszyłem bo przyszła zima, na auto zostały wrzucone stalówki z oponami 175/70/13 :
Później przyszedł czas na polerkę felg i montaż stożków
I tak przejeździłem nim prawie cały 2007 rok, jeszcze zawitała kiera RAID HP 28cm
Pod koniec roku kupiłem gwint FK z regulacją twardości bo było mi mało gleby
Zdjęcia zaraz po założeniu gwintu
Auto zostało umyte i zrobiłem pare zdjęć
Przyszła kolejna zima i postanowiłem kupić jakieś felgi , wybór padł na ATS CUP 7x15 ET 28, felgi były w opłakanym stanie więc kupiłem spray chrom i pomalowałem felgi
A tak wygląda to na aucie
Kupiłem również komplet felg na przyszły sezon BBS RM 010 7x15 ET 40, ale felg już nie ma mają nowego właściciela
Przez zime zacząłem kompletować graty na kolejny sezon
klapa US
zderzak przedni US
obrysówki w zderzak US
wąski hokej US
zderzak tylni US
skórzana tapicerka podgrzewana
nówki sztuki Dunlopy 215/35/16
poliuretan
następnie wziąłem sie za poprawę polerki, z braku 195/40/16 na przód założyłem 195/45/16
z tyłu zamiast clarów wskoczyły Hella White Magic, efekt końcowy był taki
ale nadal brakowało mi gleby, trafiły sie używki Conti 215/35/16 nie zastanawiając sie długo kupiłem, założyłem i zrobiło sie trochę niżej, ori hokej US został zastąpiony szerokim i udało sie jeszcze znaleźć kratki US w zderzak
następnie wymodziłem pojedynczą wycieraczkę i założyłem na tył centymetrowe dystanse
później wpadł mi do głowy szalony pomysł kupiłem drugą maskę, poszlifowałem troche, poleżała sobie w wodzionce i założyłem ją na auto, do tego doszły białe ori kierunki blendy i halogeny a do lamp wskoczył xenon, takim zgnitkiem pojechałem na Ustroniówke
tak zakończyłem sezon 2008, później auto trafiło do garażu i zaczęło sie kompletowanie gratów
udało sie mi wyrwać w dobrych pieniądzach biało czerwone tylne lampy Helli
oraz seryjne lusterka elektryczne podgrzewane
grill starego typu vento
nówki sztuki Helli przerobione na smoked
nowe obrysy US black
ori halogeny Helli black
fischer CD box
słupki zostały obszyte czarną skórą
kanapa z vento z zagłówkami i podłokietnikiem
podstopnica, nakładki na pedały z Golfa IV i gałka z Audi
do kompletu jeszcze ręczny w skórce z chromowanym przyciskiem
w międzyczasie środek wyglądał tak
a tak to wyglądało na zewnątrz
a i dotarł jeszcze komplecik lamp HBM
nowy szeroki hokej
maska z vento
troche go poskładałem i środek wyglądał tak
nówki sztuki Dunlopy 195/40/16
tu już felgi w pełnym blasku z nowymi oponami
był dylemat ale szybko został rozwiązany, zostały HBM
zderzak, maska, grill i lusterka odebrane od lakiernika więc trzeba sie było wsiąść ostro do roboty, przy okazji do kierunków trafiły postojówki a obrysy podłączyłem tylko jako postój
koła wskoczyły na auto, na przód 1cm dystans a na tył 1.5 cm , gwint w dół i pojechaliśmy na Majówke STK
w środku pojawiło sie również czerwono niebieskie podświetlanie dzięki Rydzu
pare fotek z MajóVWki
w powrocie z pleszewa pare fotek z kolegą mcsym
później było już tylko gorzej AAZ wyzionął ducha poszukiwania dawcy trwały dosyć długo aż w końcu trafiło się takie zwykłe toledo z niezwykłym silnikiem
w trakcie swapu
dieslowskie kraniki okazały się za głośne trafił się tłumik końcowy z nierdzewki + ori środkowy z ABFa
foteliki z CC śniły mi się po nocach aż w końcu udało się kupić
kompletny tunel US z uchwytem na kubki, popielniczką i schowkiem
Integracja Czechy & vwslask.pl
kompletna puszka z MK3 ABFa
wkładka K&N
koła jeszcze w komplecie bo dwa ranty wiszą obecnie na allegro, przód jeszcze 8.5 ET 25 tył 9.5 ET 12
przymiarka przód 9.5 ET12 opona 195/45 tył 9.5 ET12 + dystans 2.5cm opona 195/45
na tył wskoczyły w końcu tarcze mikoda wersja tiuningowa klocki trw, nowe łożyska, nowe przewody, zaciski i jarzma po pełnej regeneracji pomalowane na czarno
i przy okazji delikatny negatyw, na zdjęciu tego aż tak nie widać ale koło pochyliło się dosyć mocno
ponad miesiąc oczekiwania na paczkę a w niej zkw black
ori średni hokej US
smokedy IN.PRO.
kolejny komplet HBM tym razem made in spain dzięki Krzysiu za prawice
jeszcze jeden komplet tylnych lamp
dwa malutkie ranciki
no i kółka mamy już w komplecie
na przód wskoczyły tarcze mikody nacinane i nawiercane, klocki TRW i płyn ATE, do tego zaciski i jarzma po pełnej regeneracji pomalowane na czarno.
kolektor i pokrywa zaworów w czarnym macie
poliuretan do tylnej belki
końcowy z nierdzewki dedykowany do ABFa
5mm płyta z duraluminium już w trakcie budowy
oraz poliuretanowe poduszki na tył, zrobiło sie mega twardo
końcowy setup na ten sezon
rozpórka dedykowana do ABFa
obudowa na aku z MK5
zdjęcia z Majóvwki 2010
motorownia już gotowa
pare fotek z eventu
cdn
W dniu zakupu golf wyglądał tak
Na początku roku 2006 stwierdziłem, że coś trzeba z nim zrobić żeby wyróżniał sie z tłumu w czerwcu zakupiłem upragnione felgi Dezent C, przednie 16x9 ET 25, tylne 16x9 ET 15, felgi miały wypolerowane ranty i prezentowały sie tak
W międzyczasie wrzuciłem na tył sprężyny z MK3 GTI i pomalowałem na czerwony kolor zaciski i bębny, z tyłu były jeszcze założone baloniaste opony 225/40/16 z przodu już siedziały 215/40/16, auto prezentowało sie tak
Później przyszedł czas obniżyć przód, założyłem 4 amory Koni z regulacją twardości, sprężyny -40 FK, szeroki hokej i zostały również zmienione opony z tyłu na 215/40/16
Z racji tego, że blacharka i lakierka nie była w za dobrym stanie postanowiłem oddać auto do blacharza i przy okazji przeprowadzić kilka zmian. Zacząłem zbierać gadżety
kupiłem komplet oświetlenia lampy przód ringi na soczewce, tylne lampy clear biało czerwone, kierunki boczne clear, halogen + kierunek clear
grill bez znaczka z metalową listwą
lotko na tylną klapę
lusterka JOM
klamki bez zamków
chromowane rygle, chromowaną antenkę, stożki do felg i kluczyk scyzoryk
błotnik ze sprintera z którego został wycięty wlot
wydech podwójny kwadrat
przedni jak i tylni zderzak pojechał do wygładzenia
Następnie auto zostało rozebrane i trafiło w ręce blacharza, został zaspawany znaczek, wycieraczka i listwa w tylnej klapie, poszerzone wszystkie 4 nadkola, wspawany wlot w prawy błotnik i zrobiony badlook
Później auto trafiło do lakiernika ale nie posiadam zdjęć z prac ( aparat odmówił dwukrotnie posłuszeństwa ), zdjęcia zaraz po odebraniu auta
Po wypucowaniu golfa na błysk następnego dnia porobiłem trochę zdjęć
Długo sie nie nacieszyłem bo przyszła zima, na auto zostały wrzucone stalówki z oponami 175/70/13 :
Później przyszedł czas na polerkę felg i montaż stożków
I tak przejeździłem nim prawie cały 2007 rok, jeszcze zawitała kiera RAID HP 28cm
Pod koniec roku kupiłem gwint FK z regulacją twardości bo było mi mało gleby
Zdjęcia zaraz po założeniu gwintu
Auto zostało umyte i zrobiłem pare zdjęć
Przyszła kolejna zima i postanowiłem kupić jakieś felgi , wybór padł na ATS CUP 7x15 ET 28, felgi były w opłakanym stanie więc kupiłem spray chrom i pomalowałem felgi
A tak wygląda to na aucie
Kupiłem również komplet felg na przyszły sezon BBS RM 010 7x15 ET 40, ale felg już nie ma mają nowego właściciela
Przez zime zacząłem kompletować graty na kolejny sezon
klapa US
zderzak przedni US
obrysówki w zderzak US
wąski hokej US
zderzak tylni US
skórzana tapicerka podgrzewana
nówki sztuki Dunlopy 215/35/16
poliuretan
następnie wziąłem sie za poprawę polerki, z braku 195/40/16 na przód założyłem 195/45/16
z tyłu zamiast clarów wskoczyły Hella White Magic, efekt końcowy był taki
ale nadal brakowało mi gleby, trafiły sie używki Conti 215/35/16 nie zastanawiając sie długo kupiłem, założyłem i zrobiło sie trochę niżej, ori hokej US został zastąpiony szerokim i udało sie jeszcze znaleźć kratki US w zderzak
następnie wymodziłem pojedynczą wycieraczkę i założyłem na tył centymetrowe dystanse
później wpadł mi do głowy szalony pomysł kupiłem drugą maskę, poszlifowałem troche, poleżała sobie w wodzionce i założyłem ją na auto, do tego doszły białe ori kierunki blendy i halogeny a do lamp wskoczył xenon, takim zgnitkiem pojechałem na Ustroniówke
tak zakończyłem sezon 2008, później auto trafiło do garażu i zaczęło sie kompletowanie gratów
udało sie mi wyrwać w dobrych pieniądzach biało czerwone tylne lampy Helli
oraz seryjne lusterka elektryczne podgrzewane
grill starego typu vento
nówki sztuki Helli przerobione na smoked
nowe obrysy US black
ori halogeny Helli black
fischer CD box
słupki zostały obszyte czarną skórą
kanapa z vento z zagłówkami i podłokietnikiem
podstopnica, nakładki na pedały z Golfa IV i gałka z Audi
do kompletu jeszcze ręczny w skórce z chromowanym przyciskiem
w międzyczasie środek wyglądał tak
a tak to wyglądało na zewnątrz
a i dotarł jeszcze komplecik lamp HBM
nowy szeroki hokej
maska z vento
troche go poskładałem i środek wyglądał tak
nówki sztuki Dunlopy 195/40/16
tu już felgi w pełnym blasku z nowymi oponami
był dylemat ale szybko został rozwiązany, zostały HBM
zderzak, maska, grill i lusterka odebrane od lakiernika więc trzeba sie było wsiąść ostro do roboty, przy okazji do kierunków trafiły postojówki a obrysy podłączyłem tylko jako postój
koła wskoczyły na auto, na przód 1cm dystans a na tył 1.5 cm , gwint w dół i pojechaliśmy na Majówke STK
w środku pojawiło sie również czerwono niebieskie podświetlanie dzięki Rydzu
pare fotek z MajóVWki
w powrocie z pleszewa pare fotek z kolegą mcsym
później było już tylko gorzej AAZ wyzionął ducha poszukiwania dawcy trwały dosyć długo aż w końcu trafiło się takie zwykłe toledo z niezwykłym silnikiem
w trakcie swapu
dieslowskie kraniki okazały się za głośne trafił się tłumik końcowy z nierdzewki + ori środkowy z ABFa
foteliki z CC śniły mi się po nocach aż w końcu udało się kupić
kompletny tunel US z uchwytem na kubki, popielniczką i schowkiem
Integracja Czechy & vwslask.pl
kompletna puszka z MK3 ABFa
wkładka K&N
koła jeszcze w komplecie bo dwa ranty wiszą obecnie na allegro, przód jeszcze 8.5 ET 25 tył 9.5 ET 12
przymiarka przód 9.5 ET12 opona 195/45 tył 9.5 ET12 + dystans 2.5cm opona 195/45
na tył wskoczyły w końcu tarcze mikoda wersja tiuningowa klocki trw, nowe łożyska, nowe przewody, zaciski i jarzma po pełnej regeneracji pomalowane na czarno
i przy okazji delikatny negatyw, na zdjęciu tego aż tak nie widać ale koło pochyliło się dosyć mocno
ponad miesiąc oczekiwania na paczkę a w niej zkw black
ori średni hokej US
smokedy IN.PRO.
kolejny komplet HBM tym razem made in spain dzięki Krzysiu za prawice
jeszcze jeden komplet tylnych lamp
dwa malutkie ranciki
no i kółka mamy już w komplecie
na przód wskoczyły tarcze mikody nacinane i nawiercane, klocki TRW i płyn ATE, do tego zaciski i jarzma po pełnej regeneracji pomalowane na czarno.
kolektor i pokrywa zaworów w czarnym macie
poliuretan do tylnej belki
końcowy z nierdzewki dedykowany do ABFa
5mm płyta z duraluminium już w trakcie budowy
oraz poliuretanowe poduszki na tył, zrobiło sie mega twardo
końcowy setup na ten sezon
rozpórka dedykowana do ABFa
obudowa na aku z MK5
zdjęcia z Majóvwki 2010
motorownia już gotowa
pare fotek z eventu
cdn
Ostatnio zmieniony pt sie 05, 2011 15:39 przez rafiok, łącznie zmieniany 161 razy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=61916 <<<< ---------- MK3 US by Rafiok
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
- piotrek1712
- Ma gadane
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ładny golfik
Widzę, że narazie zakupiłes oświetlenie i to w komplecie
Czekamy na fotki
Widzę, że narazie zakupiłes oświetlenie i to w komplecie
Czekamy na fotki
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
Felgi mają wypolerowane ranty na lustro, na zdjęciach tego nie widać bo auto było brudne, rant ma około 10 cm
Ostatnio zmieniony wt lis 07, 2006 00:22 przez rafiok, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=61916 <<<< ---------- MK3 US by Rafiok
- Piter.5
- Użytkownik
- Kontakt:
felgi, kolorek super poczekam na fotki, szykuje sie ladna III
moj variant: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=58349
moj variant: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=58349
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt: