[głośniki] Sinuslive SL160 vs. ??? no wlaśnie...

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba
Auto: VW Passat CC
Silnik: CCZA

[głośniki] Sinuslive SL160 vs. ??? no wlaśnie...

Post autor: Kowal_ » pn wrz 04, 2006 15:31

Hej.

Noszę się z zamiarem kupna głośników. Moją uwagę zwróciły głośniki Sinuslive SL160. Nie są one za drogie, przeczytałem parę opinii i wydają się dobrym sprzętem za tą cenę. Będą podłączone do radia.

Dodatkowym atutem jest to, że przy zamówieniu w Powe dostanę całkiem spory rabat na panele MDF 165mm do mojego golfika :)

Może jesteście w stanie zaproponować coś lepszego w tej cenie? Albo brać te?

Interesują mnie tylko zestawy odseparowane.

Jeśli chodzi o wygłuszenie drzwi to jeszcze go nie ma, ale w tym miesiącu mam sporo czasu także zabiorę się z pewnością za to.
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2006 22:09 przez Kowal_, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pn wrz 04, 2006 15:51

ja mam te glosniki i sa ok,tylko jak podlaczylem zwrotnice z tweterami pod wzmacniacz to posadzilem twetery ale to z mojej winy a tak pozatym ladnie graja,polecam je.

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pn wrz 04, 2006 16:35

ile kasy chcesz wydać ?
ja bym proponował Ci jednak dołożyć na PB, ewentualnie popytaj ich o Helixa lub coś podobnego. Głośników nie kupujesz codziennie, więc warto dołożyć. Pisz jaka kasa :)

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba

Post autor: Kowal_ » pn wrz 04, 2006 16:46

Łuki pisze:ile kasy chcesz wydać ?
ja bym proponował Ci jednak dołożyć na PB, ewentualnie popytaj ich o Helixa lub coś podobnego. Głośników nie kupujesz codziennie, więc warto dołożyć. Pisz jaka kasa :)
No generalnie chciałem się zmieścić w 300zł... ;)

Mówisz o PB, domyślam się, że chodzi Ci o te: http://www.powe.com.pl/product_info.php ... cts_id/122 ??

Musiałbym pomyśleć nad wydaniem dodatkowych pieniędzy.

W planach jeszcze miałem wymianę radia na coś z MP3 w kwocie około 350zł (tutaj już wiem mniejwięcej co kupić) bo teraz mam Sony Xplod CDX S2000. Naczytałem się sporo negatywnych opinii o radiach Sony, a do tego chciałbym jednak mieć MP3 ;)

Powiedz o jakie konkretne PB Tobie chodzi i miło by było gdybyś jakoś zaargumentował sens wydania na nie większej kwoty.

Gdyby to miało pomóc - słucham różnej muzyki, techno, rap, trance, synthpop, rock i bardzo dużo starszych kawałków ('60-'90)

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pn wrz 04, 2006 17:24

argumentacja ? :)
lepsze niskie i środek w porównaniu do sinusa :) ale nie koniecznie musisz kupować PB. Nie znalazłem w ich ofercie Helixa (dokładnie mkII blue), a wydaje mi sie, że dla Ciebie (chodzi o oszczędność i dźwięk) byłoby to najlepsze rozwiązanie. Zestaw gra miło, nie męczy, a cena nie przekracza 300PLN.

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba

Post autor: Kowal_ » pn wrz 04, 2006 17:31

Łuki pisze:argumentacja ? :)
lepsze niskie i środek w porównaniu do sinusa :) ale nie koniecznie musisz kupować PB. Nie znalazłem w ich ofercie Helixa (dokładnie mkII blue), a wydaje mi sie, że dla Ciebie (chodzi o oszczędność i dźwięk) byłoby to najlepsze rozwiązanie. Zestaw gra miło, nie męczy, a cena nie przekracza 300PLN.
Jesli chodzi o oszczędność to Helixy (299zł na allegro) mnie wyjdą ogólnie drożej, ponieważ za PB zapłace 319zł (chodziło Ci o te co podałem?) a za panele poniżej 15zł pewnie (przy Sinusliveach bym zapłacił 15zł).

Helixy 300zł, panele 55zł, do tego 2 przesyłki, wychodzi drożej.

Napisz dokładnie czy o te PB chodzi, bo wyczytałem, ze bardzo zachwalane są CK6 Chrome, ale to już za drogo :P Jeżeli tak to najprawdopodobniej sobie odzałuje i je zakupie :P

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pn wrz 04, 2006 18:00

Helixy można dostać od 259, więc zależy gdzie kupujesz itd :)
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 9&pid=1094

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba

Post autor: Kowal_ » pn wrz 04, 2006 18:27

Łuki pisze:Helixy można dostać od 259, więc zależy gdzie kupujesz itd :)
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 9&pid=1094
Tak trochę poszukałem i jak na razie wszedzie je widzę po 349zł :P Mówie o tym zestawie odseparowanym ;) Na allegro są po 299zł.

Chyba jednak się skuszę na Powerbassy... ponowie pytanie bo nie udzieliłeś odpowiedzi.. :P O te powerbassy chodzi co podałem? Wszedzie piszą, że to następca etc. czy czasem nie jest to jakaś kicha.. bo tak troche jakbyś unikał odpowiedzi (albo to tylko moje domysły :kac: )

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pn wrz 04, 2006 18:34

PB potrzebują wzmaka do odsłuchu,a helix pod samym radiem sobie pozwala.Prawda,że głośniki nie kupuje się na tydzień i czasami warto wydać te 50 zł więcej na panele .Jak nie planujesz wzmaka to bierz tak jak radzi ŁUKI Helixa , bo one sobie lepiej radzą bez wzmaka.

[ Dodano: Pon Wrz 04, 2006 18:38 ]
CK już nie ma (są tylko 13)

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pn wrz 04, 2006 19:01

mkowalm pisze: ponowie pytanie bo nie udzieliłeś odpowiedzi.. :P
a link w moim poście powyżej, to co ? :P

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba

Post autor: Kowal_ » pn wrz 04, 2006 19:12

powalla pisze:PB potrzebują wzmaka do odsłuchu,a helix pod samym radiem sobie pozwala.Prawda,że głośniki nie kupuje się na tydzień i czasami warto wydać te 50 zł więcej na panele .Jak nie planujesz wzmaka to bierz tak jak radzi ŁUKI Helixa , bo one sobie lepiej radzą bez wzmaka.

[ Dodano: Pon Wrz 04, 2006 18:38 ]
CK już nie ma (są tylko 13)
Prawdę mówiąc to w przyszłości niedalekiej (jak znowu poodkładam troche z tego co dorobie) planuje kupić jakiś wzmacniacz do tego, ewentualnie może jeszcze później jakaś skrzynia i raczej wciągne PB.. ;)

Ogólnie rzecz biorąc nie oczekuje mega basu i niewiadomo jakiej głośności bo słucham zazwyczaj niezbyt głośno, ale poprostu fabryczne audio + jakiś POJEDYNCZY ( :rotfl: ) Buszman w półce mnie przyprawia o ból głowy... :kac: :|

a link w moim poście powyżej, to co ? :P
zamotałem się i nie zwróciłem uwagi.

Dobra Panowie. Zdecydowałem się na PowerBassy.

Dziękuję za pomoc.
Po skromnym punkciku rozdałem :pub:

Awatar użytkownika
Dj Darecki
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Dj Darecki » pn wrz 04, 2006 19:13

mkowalm pisze:Napisz dokładnie czy o te PB chodzi, bo wyczytałem, ze bardzo zachwalane są CK6 Chrome, ale to już za drogo :P Jeżeli tak to najprawdopodobniej sobie odzałuje i je zakupie
Ciezko bedzie dostac je ! bo juz ich nie ma w sklepach wrr

Pozro

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]

[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba

Post autor: Kowal_ » pt wrz 08, 2006 13:18

No i Powerbassy zamontowane :)

Słówko co do paneli MDF - bardzo fajna sprawa, solidnie wykonane, w 100% spełniają swoje zadanie należycie.

Co do samych Powerbassów. Po zamontowaniu byłem w lekkim szoku :P Co prawda na Soniaku grają, ale dźwięki są tak soczyste i wyraźne, że nie mogłem wyjśc z podziwu.

Ogólnie jestem baaardzo zadowolony. Grają pięknie. W przyszłym tygodniu będzie wygłuszenie to będą grały jeszcze lepiej :)

Na moje niewyśrubowane ucho głośniki są rewelacyjne. Polecam PB S-6C

:okej:

Dzieki również wszystkim za pomoc w wyborze.

Punkciki rozdałem już wcześniej ;) :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”