witam. jestem tu nowy, więc proszę o zrozumienie nie wiem czy w doby dział trafiłem wiem że tematy takie już były ale nie do końca dopracowane
u mnie wygląda to tak znaczy się moja teoria którą na dniach wprowadzę w życie gdyż w ciągu dwóch dni wywaliło mi dwa razy olej :/
1-kopółka w bloku silnika-siatka została rozwiercona na wylot aby był swobodny przepływ
2- wąż olejowy fi18 zamiast oryginalnego trójnika który mi zamarzł
3-odma
4-separazor który również rozwierciłem
5-wylot z pokrywy zaworów połączyłem z filtrem powietrza
jest jeszcze drugie wyjście z sytuacji trzeba kupić podgrzewacz odmy na szrocie który był montowany w silnikach 1.4 16V w golf IV, audi A2, VW lupo oraz VW polo.
trzeba go wstawić między odmę a trójnik i podłączyć do instalacji stacyjki jeśli znajdę takie cudo to zamontuje i wrzucę fotki do wglądu a i te rozwiązania można zastosować w seacie Ibizie silnik 1.4 8V i innych z takim silnikiem
naprawa odmy golf II 1.3 NZ oraz silnik 1.4 grupy vag
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wyczyscilem odme dolałem oleju ale samochód nie chce odpalic.
co robic prosze o pomoc
co robic prosze o pomoc
- Paweł Marek
- V.I.P.
Rozwiercając zapewniłes silnikowi tyle lewego powietrza że może nie odpalić, taki mi sie wydaje, po co to robiłeś? Tak można robić w silnikach gaźnikowych albo na wtrysku jednopunktowym które nie mają przepływomierza. Proponuję: zaciśnij - zatkaj odmę i spróbuj odpalić, jesli odpali to jest jak napisałem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
zrobiłem tak jak napisałem, samochód pali, jeżdzi wszystko działa bez bez problemu... i żadnego lewego powietrza nie łapie bo by nawet nie zapalił takrze wszystko jest ok...
luki963 a co do twojego problem to napewno nie wina odmy gdyż samochód zapala nawet gdy jest odłączona (przynajmniej w moim samochodzie) trzeba tylko uszczelnić dolot powietrza żeby lewego nie łapał i wtedy zapali...
luki963 a co do twojego problem to napewno nie wina odmy gdyż samochód zapala nawet gdy jest odłączona (przynajmniej w moim samochodzie) trzeba tylko uszczelnić dolot powietrza żeby lewego nie łapał i wtedy zapali...