Witam koledzy jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałośc, ponieważ kupiłem sobie golfa 5 2.0 tdi AZV silnik skrzynia 6 biegowa. Problem polega mianowicie na tym ze przy gaszeniu zgrzyta, dodam ze wymieniłem kompletne sprzęgło z dwumasą i dalej mam to samo. Zgrzyty tylko troszkę ustepują ze wcisnietym sprzegle i wrzuconym 4 biegu. I będe wdzieczny za podpowiedz do czego są te rzeczy w skrzyni zaznaczone na zdjeciu , ten plastikowy korek i ten pręcik metalowy.
Z góry bardzo dziekuje za odpowiedzi
Zgrzytanie przy gaszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
Zgrzytanie przy gaszeniu
Zgrzyta tylko jak gasisz auto? czy jak silnik chodzi to też coś chrobocze?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
Re: Zgrzytanie przy gaszeniu
Tak tylko przy gaszeniu. W czasie jazdy jest wszysko ok, brak jakiego kolwiek szarpania itp. odgłos taki jakby metal o metal stukał najbardziej przy gaszeniu na luzie bez sprzęgła.21Golfista21 pisze:Zgrzyta tylko jak gasisz auto? czy jak silnik chodzi to też coś chrobocze?
Zgrzytanie przy gaszeniu
Powitać.
Wiem, że temat stary ale mam identyczny problem, a mechanik tylko mówi żebym się tym nie przejmował.
Nie mniej jednak zaczyna być to co raz bardziej słyszalne.
Kolego, doszedłeś może do tego co było powodem ? Poradziłeś sobie z tym ?
Wiem, że temat stary ale mam identyczny problem, a mechanik tylko mówi żebym się tym nie przejmował.
Nie mniej jednak zaczyna być to co raz bardziej słyszalne.
Kolego, doszedłeś może do tego co było powodem ? Poradziłeś sobie z tym ?