Witam
Mam taki problem w golfie IV 1.9 TDi 110KM a mianowicie Wybija mi płyn od wspomagania przez zbiorniczek na zimnym silniku problem objawił sie przy pierwszych mrozach odpaliłem auto i jak dotknąłem lekko kierownice usłyszałem buczenie patrzę pod maskę a tam wybija mi płyn przez dziurkę w korku od zbiorniczka, przy dużym mrozie to taki gęsty spieniony. Jak sie skreca kierownice to wtedy słychać buczenie pompy, W miarę jak sie rozgrzewa silnik buczenie przestaje być słychać, wspomaganie jest. Co to może być ze przy odpalaniu rano tak się dzieje. Rok temu w marcu wymieniłem maglownię na regenerowaną, i tak do pierwszych niskich temperatur było ok.
Wybija płyn od wspomagania na zimnym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ale jak to wszystko sie dzieje tylko na zimnym silniku
manio
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Płukanie wg porady z forum plus nowy olej. Na zimnym bo jest gęsty olej gdzieś nie ma przepływu najwyraźniej. Olej się rozgrzewa czyli robi się "rzadszy" i płynie. Którędy wywala ten olej? od strony ssącej czy powrotu?
Wywala go przez dziurę ktora jest w korka od zbiorniczka
manio
poszlo uszczelnienie pompy.do wymiany pompa wspomagania plus plukanka i nowy plyn.
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD