brzeczenie w golf III D

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pi@ST

brzeczenie w golf III D

Post autor: Pi@ST » czw lut 17, 2005 12:18

porosze o jakas porade lub wyjasnienie problemu, a mianowicie mam strsznie drazaniace brzecznie na 1,2 i 3 biegu przewaznie obroty od okolo 1800 do 2400 a pozniej jest nomlanie znaczy juz one ustaja lub sa mniej slyszalne przez zagluszanie pracy silnika, moge sie mylic ale moglo by byc to spowodowane przedmuchem z rury wydechowej dziura itd. a to dochodzi gdzies spod kokpitu srodek dokladnie ? czy warto wogole oddawac do mechanika taka rzeczy do sprawdzenia ? moze to cos jest z silnikem ?

Pozdrawiam Pi@ST!

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » czw lut 17, 2005 12:43

Przyglądnął bym się poduszkom i kołu pasowemu. Jeśli brzeczy w czasie jazdy to bardzo możliwe że któraś z poduszek (pewnie przednia) jest kiepska i drgania przenoszą się na wydech.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Qwerty.tarnow

Post autor: Qwerty.tarnow » czw lut 17, 2005 12:57

Ja też przez pewien okres miałem takie brzęczenie po odebraniu auta od mechanika. Okazało się, że podczas "naprawy" nie dokręcił jakiego kawałka osłony, zgubił śrubę po prostu i ten element na skutek wibracji nabierał drgań, które stawały się słyszalne właśnie w okolicach 1500-2500 obrotów. Poniżej i powyżej to była pewnie zbyt mała lub zbyt wysoka częstotliwość dla ludzkiego ucha. ;)

Pi@ST

Post autor: Pi@ST » czw lut 17, 2005 14:43

dzieki przyjze sie tym sugestiom na kanale bo sam go nie mam musze jechac kilkanascie km wiec sprawdze :)

Pozdrawiam Pi@ST!

speede
Użytkownik
Użytkownik

witam mam ten sam problem!! pomocy :)

Post autor: speede » śr mar 23, 2005 13:10

mam podobne objawy silnika tzn, problem z drganiami, ale mam benzyne poduszke wymianielme to mi sie pogorszylo wiec wywalilem i wstawilem stara (raczej to nie poduszka), U mnie jest tak ze jak pracuje to nie ma drgan, ale jak dodam gazu 2000-3000 to zadrzy karoseria a szczegolnie jak jade na 1,2,3,4,5 i np dodam gazu to wtedy przez chwile zadrzy mi jakby cos latalo i obijajlo sie o metal, i nie wiem co jest :(, sprawdzalem wszystko dokrecono, moze bedziesz wiedziec to daj znac, dzieki

speede
Użytkownik
Użytkownik

witam mam ten sam problem!! pomocy :)

Post autor: speede » śr mar 23, 2005 13:11

mam podobne objawy silnika tzn, problem z drganiami, ale mam benzyne poduszke wymianielme to mi sie pogorszylo wiec wywalilem i wstawilem stara (raczej to nie poduszka), U mnie jest tak ze jak pracuje to nie ma drgan, ale jak dodam gazu 2000-3000 to zadrzy karoseria a szczegolnie jak jade na 1,2,3,4,5 i np dodam gazu to wtedy przez chwile zadrzy mi jakby cos latalo i obijajlo sie o metal, i nie wiem co jest :(, sprawdzalem wszystko dokrecono, moze bedziesz wiedziec to daj znac, dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”