porosze o jakas porade lub wyjasnienie problemu, a mianowicie mam strsznie drazaniace brzecznie na 1,2 i 3 biegu przewaznie obroty od okolo 1800 do 2400 a pozniej jest nomlanie znaczy juz one ustaja lub sa mniej slyszalne przez zagluszanie pracy silnika, moge sie mylic ale moglo by byc to spowodowane przedmuchem z rury wydechowej dziura itd. a to dochodzi gdzies spod kokpitu srodek dokladnie ? czy warto wogole oddawac do mechanika taka rzeczy do sprawdzenia ? moze to cos jest z silnikem ?
Pozdrawiam Pi@ST!
brzeczenie w golf III D
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja też przez pewien okres miałem takie brzęczenie po odebraniu auta od mechanika. Okazało się, że podczas "naprawy" nie dokręcił jakiego kawałka osłony, zgubił śrubę po prostu i ten element na skutek wibracji nabierał drgań, które stawały się słyszalne właśnie w okolicach 1500-2500 obrotów. Poniżej i powyżej to była pewnie zbyt mała lub zbyt wysoka częstotliwość dla ludzkiego ucha. 

witam mam ten sam problem!! pomocy :)
mam podobne objawy silnika tzn, problem z drganiami, ale mam benzyne poduszke wymianielme to mi sie pogorszylo wiec wywalilem i wstawilem stara (raczej to nie poduszka), U mnie jest tak ze jak pracuje to nie ma drgan, ale jak dodam gazu 2000-3000 to zadrzy karoseria a szczegolnie jak jade na 1,2,3,4,5 i np dodam gazu to wtedy przez chwile zadrzy mi jakby cos latalo i obijajlo sie o metal, i nie wiem co jest
, sprawdzalem wszystko dokrecono, moze bedziesz wiedziec to daj znac, dzieki

witam mam ten sam problem!! pomocy :)
mam podobne objawy silnika tzn, problem z drganiami, ale mam benzyne poduszke wymianielme to mi sie pogorszylo wiec wywalilem i wstawilem stara (raczej to nie poduszka), U mnie jest tak ze jak pracuje to nie ma drgan, ale jak dodam gazu 2000-3000 to zadrzy karoseria a szczegolnie jak jade na 1,2,3,4,5 i np dodam gazu to wtedy przez chwile zadrzy mi jakby cos latalo i obijajlo sie o metal, i nie wiem co jest
, sprawdzalem wszystko dokrecono, moze bedziesz wiedziec to daj znac, dzieki