halogeny uniwersalne z allegro warto? czy nowe lampy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
panowie rozglądam się jakiś czas u siebie za nowymi lampami do mojego mk3 bo słabo świecą. ciężko znaleźć coś ;/ tak sobie przeglądałem allegro i znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/halogeny-samochodowe- ... 00746.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jak myślicie czy dały by rade dopomóc światłom długim tak żeby świeciło dobrze czy będzie to jakaś tandeta?
http://allegro.pl/halogeny-samochodowe- ... 00746.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jak myślicie czy dały by rade dopomóc światłom długim tak żeby świeciło dobrze czy będzie to jakaś tandeta?
Ostatnio zmieniony śr sty 22, 2014 13:24 przez mag999, łącznie zmieniany 1 raz.
halogeny uniwersalne z allegro warto?
ja bym sobie darowal takie dodatki lampy masz dobrze ustawione? zarowki sa odpowiedniej mocy ? szklo masz zmatowiale ? jaka jest przyczyna ze slabo swieca ?
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
wypalone odbłyśniki. ustawione są prawidłowo i żarówki +50% a lampy depo dobrze świecą?
mag999,
kolego a nie lepiej poszukać ori h1+h1 helli ? Popytaj na forum, zapewne ktoś znajdzie za rozsądną kasę w dobrym stanie. Jak założysz sobie przekaźniki do tego, to już w ogóle zapomnisz o pseudo halogenach. Jak odpalisz długie to będziesz miał dzień w nocy.
a co do lamp depo, jedni mówią, że ok a inni, że parują i ciężko je dobrze ustawić. Ilu userów tyle opinii.
kolego a nie lepiej poszukać ori h1+h1 helli ? Popytaj na forum, zapewne ktoś znajdzie za rozsądną kasę w dobrym stanie. Jak założysz sobie przekaźniki do tego, to już w ogóle zapomnisz o pseudo halogenach. Jak odpalisz długie to będziesz miał dzień w nocy.
a co do lamp depo, jedni mówią, że ok a inni, że parują i ciężko je dobrze ustawić. Ilu userów tyle opinii.
Odbłyśniki można zregenerować i nie kosztuje to nie wiadomo ile.
Podejrzewam, że największy problem masz na krótkich. A przy nich i tak takiego badziewka nie możesz stosować.
Zapoznaj się z tematem:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;
Podejrzewam, że największy problem masz na krótkich. A przy nich i tak takiego badziewka nie możesz stosować.
Zapoznaj się z tematem:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;
co do przekaźników to czytałem o tym. mierzyłem tez napięcia to były bliskie napięciu aku wiec nawet ok. ale pewnie by coś pomogły jeszcze.
najgorzej jest jak deszcz pada to wtedy światło jest rozwalone i słabo widać.
zaraz założę temat i poczekam na odp
co prawda mam teraz h4 ale przejściówkę sobie zrobić można w kilka min
EDIT
nowe helli są strasznie drogie...
najgorzej jest jak deszcz pada to wtedy światło jest rozwalone i słabo widać.
zaraz założę temat i poczekam na odp
co prawda mam teraz h4 ale przejściówkę sobie zrobić można w kilka min
EDIT
nowe helli są strasznie drogie...
mag999, jaki temat chcesz zakładać?
Ogólnie - jak chcesz na długie to możesz sobie zakładać takie drogowe (zakładając, że mają homologacje i odpowiednio je zamontujesz). Ale na krótkie nie możesz ich zastosować.
Druga sprawa, że jakosci to bym się nie spodziewał za 55 zł brutto/2 szt.
Markowe takie lampki kosztują kilkaset do kilku tysięcy zł...
Ogólnie - jak chcesz na długie to możesz sobie zakładać takie drogowe (zakładając, że mają homologacje i odpowiednio je zamontujesz). Ale na krótkie nie możesz ich zastosować.
Druga sprawa, że jakosci to bym się nie spodziewał za 55 zł brutto/2 szt.
Markowe takie lampki kosztują kilkaset do kilku tysięcy zł...
temat ze kupie lampy w odpowiednim dziale. przeglądałem oferty ale nie znalazłem nic.
wole darować sobie takie światła jednak.
EDIT
znalazłem jedna ofertę. już napisałem do sprzedającego
wole darować sobie takie światła jednak.
EDIT
znalazłem jedna ofertę. już napisałem do sprzedającego
nie trzeba czasem szukać daleko:
http://www.golf3.pl/topics35/mk3-szyber ... t65243.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.golf3.pl/topics35/mk3-szyber ... t65243.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
EEe tam po co się bawić. Raczej wybrałbym całe nowe lampy. To nie aż taki duży koszt więc czasem warto doinwestować.
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
mag999, Tobie potrzeba przekaźników do świateł, a nie nowych reflektorów.
Dajesz przekaźniki w instalacje, do tego jakieś żarówki +50% i za 100zł masz w nocy jasność, a nie mordęge jak obecnie.
Dajesz przekaźniki w instalacje, do tego jakieś żarówki +50% i za 100zł masz w nocy jasność, a nie mordęge jak obecnie.
Rust is lighter than carbon fiber
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: halogeny uniwersalne z allegro warto? czy nowe lampy?
Potwierdzam, mam dodatkowe przekaźniki od kilku lat i sprawują się świetnie.
Odnośnie lamp to szukaj używek Hella w dobrym stanie. Wszystkie inne zamienniki typu DEPO są do d...
Wysłane z mojego ALCATEL_ONE_TOUCH_6030X_Orange przy użyciu Tapatalka
Odnośnie lamp to szukaj używek Hella w dobrym stanie. Wszystkie inne zamienniki typu DEPO są do d...
Wysłane z mojego ALCATEL_ONE_TOUCH_6030X_Orange przy użyciu Tapatalka
prezesik25,
gdybym nie siedział w pracy, to bym Ci polał %, a tak sam rozumiesz.
jak nowe lampy to tylko hella, in pro albo np projektory tyca. Depo srepo zostaw dla innych
gdybym nie siedział w pracy, to bym Ci polał %, a tak sam rozumiesz.
jak nowe lampy to tylko hella, in pro albo np projektory tyca. Depo srepo zostaw dla innych