mam polo fox'93 facet który ogladał autko powiedzial że pompa paliwowa jest mocno sfatygowana uslyszałem, że prawdopodobnie jest to efekt pernamentnej jazdy na rezerwie poprzedniego własciciela, i trzebabyło by coś z tym zrobic. Niestety nie wpadło mi do głowy żeby zapytać co z tym można zrobić bo nie sądzilem że cena nowej pompy jest taka duża, moje pytanie co mozna zrobic ze stara mocno zużytą pompą paliwową - remont regeneracja itp. i czy ktoś zna jakieś namiary na śląsku takich firm które się tym zajmują i jaki jest tego orientacyjny koszt
ps. post wczesniej napisałem o moim problemie z gaśnieciem auta, czy pompa paliwowa może być tego przyczyną
z góry dziękuje za odpowiedź, i pozdrawiam wszystkich uczestników forum vwgolf
sfatygowana pompa paliwowa - czy mozna ja regenerowac
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: sfatygowana pompa paliwowa - czy mozna ja regenerowac
zapmij manometr w układ i zobacz jakie daje cisnienie powinno byc ok 3 barripper pisze:mam polo fox'93 facet który ogladał autko powiedzial że pompa paliwowa jest mocno sfatygowana uslyszałem, że prawdopodobnie jest to efekt pernamentnej jazdy na rezerwie poprzedniego własciciela, i trzebabyło by coś z tym zrobic. Niestety nie wpadło mi do głowy żeby zapytać co z tym można zrobić bo nie sądzilem że cena nowej pompy jest taka duża, moje pytanie co mozna zrobic ze stara mocno zużytą pompą paliwową - remont regeneracja itp. i czy ktoś zna jakieś namiary na śląsku takich firm które się tym zajmują i jaki jest tego orientacyjny koszt
ps. post wczesniej napisałem o moim problemie z gaśnieciem auta, czy pompa paliwowa może być tego przyczyną
z góry dziękuje za odpowiedź, i pozdrawiam wszystkich uczestników forum vwgolf
a ogolnie pomp sie nie regeneruje tylko wymienia
www.vrservice.pl
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
mechanicznej to nawet nie opłaca sie roznierac, 60 zł nowa kosztuje przy silniku 1.6/1.8guli pisze:To zależy jaki silnik i jaka pompa. Mechaniczne można regenerować, co do elektrycznych, to raczej nie. Nie oglądałem wprawdzie pompy od vw ale np peugeot czy Fabia ma zawalcowaną stalową puszkę - nierozbieralną.
a elektryczne sa nierozbieralne
www.vrservice.pl