sprzeglo vr6 a spiek?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
sprzeglo vr6 a spiek?
sprzeglo vr6 (tarcza ,docisk) pasuje do 1dno masu z g60, skrzynia wytrzyma drgania bo niwelują je w jednomasie sprezyni w tarczy sprzeglowej.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
sprzeglo vr6 a spiek?
dziękuję za cenne info,chcę to właśnie zrobić lecz odelżyć ok 1-1.5kg jednomase z G60
sprzeglo vr6 a spiek?
W dieslu odelzenie koła zamachowego mija sie z celem
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
Re: sprzeglo vr6 a spiek?
No właśnie dlaczego? Dlatego ze sam wał korbowy jest dużo cięższy od zamachu i minimalne odelżenie koła nic nie zmieni?IksDe pisze:W dieslu odelzenie koła zamachowego mija sie z celem
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
sprzeglo vr6 a spiek?
nie wiem czy tak mija się...2 masa waży ok 12kg a 1mas od G60 niecałe 9kg,i jest straszna różnica we wkręcaniu się na obrot na pierwszch biegach
sprzeglo vr6 a spiek?
Koło zamachowe jest idealnie wyważone dziurami, staczając je powinno się ponownie je wyważyć, aby uniknąć na przyszłość problemów np. z panewkami na wale.
Ponadto uważam, że powinna wypowiedzieć się w tym miejscu osoba, która przeprowadziła już taki zabieg w swoim aucie, wtedy będzie można rozważyć za i przeciw
Ponadto uważam, że powinna wypowiedzieć się w tym miejscu osoba, która przeprowadziła już taki zabieg w swoim aucie, wtedy będzie można rozważyć za i przeciw
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
sprzeglo vr6 a spiek?
jeszcze jedno wazne pytanie bo w tamtych tematach nie było mojego silnika ale czy te zestaw koło zamachowe G60 ew 1Z,ABF plus sprzęgło od golfa 3 VR6 spasuje także do mojego ATD?też skrzynia 5tka bo o to tylko chodzi czy o coś jeszcze?
sprzeglo vr6 a spiek?
Tak pasuje, sprawdź przed zakupem, czy nie masz w swoim ATD seryjnie montowanego jednomasa.
sprzeglo vr6 a spiek?
ok dzięki za poradę a to myślisz że będzie tu jednomas u mnie??strasznie ciekawy jestem tak to nie musiałbym zmieniać koła
sprzeglo vr6 a spiek?
Zadzwoń do serwisu, podaj numer VIN, na tej podstawie konsultant powinien powiedzieć, czy podczas okresu produkcji Twojego auta były montowane jednomasy, czy dwumasy. W silnikach ATD montowano oba rodzaje kół zamachowych.
sprzeglo vr6 a spiek?
A skąd pewnosc czy ktos tam już nie pchał rąk?Harnold pisze:będę pewny na 100%
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
sprzeglo vr6 a spiek?
bo auto kupiłem od kuzyna i widziałem to auto na co dzień z kuzyn kupił go z salonu więc mam swojaka i będę go trzymał długi długie lata,i dzwoniłem do serwisu powiedzieli że zestaw 3200zł i to jest z dwumasą
Re: sprzeglo vr6 a spiek?
No to spoko kup w motoryzacyjnym pewnie o polowe taniej albo sztywny zestaw z valeo.Harnold pisze:bo auto kupiłem od kuzyna i widziałem to auto na co dzień z kuzyn kupił go z salonu więc mam swojaka i będę go trzymał długi długie lata,i dzwoniłem do serwisu powiedzieli że zestaw 3200zł i to jest z dwumasą
w12 na codzień
w12 na codzień