[Passat 2E 2.0] problem z zaworami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
[Passat 2E 2.0] problem z zaworami
witam.....mam problem odnosnie zaworow????????????kiedy jade np.pod gore tzn.jak silnik pracuje pod obciarzeniem(zwlaszcza jak dodam gazu )slychac odglosy klekotu zaworow.Wszystko dzieje sie jak silnik jest dobrze cieply(po przejechaniu ok.20km)co moze byc przyczyna????????????????
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob wrz 02, 2006 13:35 przez darek i jadzka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
witam....na zimnym silniku jest dosc w normie klepie moze przez sekunde.Olej ma napewno dobrze powyzej 10tys. ale nie wiem jak to wyliczyc gdyz wczesniej bral olej i czesto dolewalem.Dzisiaj kupie olej i zaczne eliminowac przypuszczenia.Teraz mam zalany mineralny lotos ale dowiedzialem sie ze to badziewie i mysle zalac Elfem??????????
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
ale dlaczego te stuki slychac tylko przy obciazeniu silnika??????????normalnie autko jak sie jedzie po prostej czy na wolnych obrotach chodzi normalnie,i dlaczego to sie dzieje jak silnik sie rozgrzeje ,czyli jak olej robi sie zadki?????????????jezeli by siadl czujnik to wydaje mi sie ze dzialo by sie to caly czas............
- Paweł Marek
- V.I.P.
Spalania stukowe właśnie pojawia się przy większym obciążeniu silnika. Nie wiem czy to właśnie u Ciebie to, a nie jakieś szklanki czy panewki. Ale spalanie stukowe to takie charakterystyczne dzwonienie, znane ze starych fiatów 125. Weź jakiegoś mechanika do auta i przewieź, na pewno pomoze zdiagnozować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.