Radio Gamma + USB
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- golfindzer
- Użytkownik
Radio Gamma + USB
cześć, znajomy mi wczoraj podpowiedział że, istnieje taka możliwość że w miejsce dwóch przycisków od zarządzania kasetami można wlutować wejście USB i że najlepiej pasuje z tych transmiterów pod zapalniczkę. powiedzcie czy jest to możliwe, chyba że macie inny pomysł, wiem że cos istnieje moduł taki, wyglądający jak czytnik kat pamięci czy jakoś tak, i że to mozna podłączyć w miejsce kostki od zmieniarki albo wzmaka. bo wradiu GAMMA chyba to możliwe.
- Damiano GTi
- GOLF MK2 lover
- Kontakt:
Re: Odp: Radio Gamma + USB
Szkoda zabawy lepiej zmienić na inne radio a oryginalne nie psuć. Jeżeli chcesz mieć seryjne radio to nic z nie rób,a jeżeli chcesz USB to zmień na takie co ma;-) jeżeli nie wiesz jak dokładnie to przerobić to można tylko zrobić bałagan wiem po sobie dlatego lepiej uważać:-)
☆★☆ XPERIA S ☆★☆ - tapatalk
☆★☆ XPERIA S ☆★☆ - tapatalk
Moja GOLFINA : viewtopic.php?f=87&t=527245" onclick="window.open(this.href);return false;
SPRZEDAM ! viewtopic.php?f=119&t=554274" onclick="window.open(this.href);return false;
KUPIĘ GOLFA MK1 firmy WADER !!!
- golfindzer
- Użytkownik
-
- Forum Master
- Kontakt:
Radio Gamma + USB
Można mieć i jedno i drugie:Damiano1234 pisze:Jeżeli chcesz mieć seryjne radio to nic z nie rób,a jeżeli chcesz USB to zmień na takie co ma
http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-sd ... 34915.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwestia opłacalności..
- golfindzer
- Użytkownik
Radio Gamma + USB
Za 200 kupisz nówkę Pionera z filtrami HPF i Lpf ,ba do którego podepniesz bez wzmacniacza subwoofer (70W przy 2ohm) ... jednak jeśli wolisz patrzeć na ori panel w kokpicie to już Twoja sprawa .
PS: za 300 chyba nawet z BT są Pionki
PS: za 300 chyba nawet z BT są Pionki
-
- Forum Master
- Kontakt:
Radio Gamma + USB
Sypnij Waść modelem, bom szukał niedawno dla chrześniaka taniego grajka i nowe "golutkie" zaczynały mi się od 250zł..powalla pisze:Za 200 kupisz nówkę Pionera z filtrami HPF i Lpf
Finalnie padło na używkę mającą 1xRCA oraz HPF i LPF za dwustu właśnie.
Radio Gamma + USB
Pioneer MVH-160UI lub starszy MVH-150UI(186zł) , a z BT to MVH-350BT (299) . Oczywiście to radia bez napędów CD ale jak one czytają WAV z pendriva , to przeróbka płyty w domu trwa 5min ...kurcze nie pamiętam kiedy sam ostatnio płytę wkładałem do napędu
Jako że to Pioneer, to w nich można pod front podpiąć przednie głośniki i obciąć je HPF , a tylne (w drzwiach lub półce) potraktować LPF lub nawet podłączyć skrzyneczkę z głośnikiem o impedancji 2 ohmy bezpośrednio pod radio (chyba kanał lewy w radiu ...musiałbym manual zobaczyć bo zapomniałem ) i na bank zagra lepiej niż Gamma ze zmieniarką MP3 chociażby właśnie dlatego, że obsługuje to tylko Mp3
Jako że to Pioneer, to w nich można pod front podpiąć przednie głośniki i obciąć je HPF , a tylne (w drzwiach lub półce) potraktować LPF lub nawet podłączyć skrzyneczkę z głośnikiem o impedancji 2 ohmy bezpośrednio pod radio (chyba kanał lewy w radiu ...musiałbym manual zobaczyć bo zapomniałem ) i na bank zagra lepiej niż Gamma ze zmieniarką MP3 chociażby właśnie dlatego, że obsługuje to tylko Mp3
-
- Forum Master
- Kontakt:
Radio Gamma + USB
Niestety dyskwalifikuje je brak napędu, chrześniak pomimo że młody chłopak lubi potoczyć krążki CD, ale w sumie z konwersją do WAV racjapowalla pisze:Pioneer MVH-160UI lub starszy MVH-150UI
To wiem, ale nigdy nie stosowałem.powalla pisze:Jako że to Pioneer, to w nich można ...... nawet podłączyć skrzyneczkę z głośnikiem o impedancji 2 ohmy bezpośrednio pod radio
Radio Gamma + USB
To nie konwersja lecz raczej "przekopiowanie" z płyty na nośnik , a że bez napędu , to i tańsze i bezawaryjne , a co do Pioneera , to trzeba poszukać oznaczeń DEH np. deh 1600 ub za 249zł (czyli napęd kosztuje 63zł ) lub z BT deh 4500 za 349zł (napęd wychodzi taniej bo cale 50zł ) . No i obciążenie USB do 1A umożliwia podpięcie twardego dysku 2,5" a nie tylko pendriva .
Oczywiście są jeszcze tanie Kenwoody które nawet FLAC czytają i JVC ale nie mają HPF dla przednich głośników , że nie wspomnę o zasileniu małego subwoofera
Oczywiście są jeszcze tanie Kenwoody które nawet FLAC czytają i JVC ale nie mają HPF dla przednich głośników , że nie wspomnę o zasileniu małego subwoofera
-
- Forum Master
- Kontakt:
Radio Gamma + USB
Tyle, że nie każde (większość nie) obsługuje format NTFS a duże dyski inaczej nie są formatowane.powalla pisze:No i obciążenie USB do 1A umożliwia podpięcie twardego dysku 2,5" a nie tylko pendriva .