Golf 1.3 NZ , 91r , wtrysk, benzyna.
Witam, przeszukałem forum ale nie znalazłem rozwiązania, może więc ktoś mi pomoże tutaj.
Silnik (zimne, po kilkugodzinnym postoju) zaraz po odpaleniu przerywa, faluje, jednym słowem chodzi w cały świat nie tak jak powinien. Taki stan trwa przez ok pół minuty, w międzyczasie przegazuję kilka razy (cały czas strasznie przerywa), i po tych ok 30s (czasami po 20s, czasami po 40s) silnik zaczyna bardzo ładnie pracować, bez falowania przerywania, jednym słowem zaczyna chodzić bardzo poprawnie, tak jak powinien pracować.
Po kolei:
-niebieski czujnik wymieniony - brak poprawy,
-czujnik biegu jałowego - sprawny (na zimnym silniku po ściśnięciu węża do niego dochodzącego - gaśnie, więc jest w porządku)
-cały układ ładowania w porządku - tzn akumulator jest nowy, alternator po remoncie, ładowanie jest wręcz książkowe.
Wygląda mi to tak jakby brakowało mu paliwa, tylko nie wiem co może być tego przyczyną? Zapchany filtr paliwa?
Przerywa zaraz po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pompę słychać po przekręceniu zapłonu, że się włącza, ale słychać tylko włączenie przez ok 1s, później jest cisza. Tak ma być?
Aparat zapłonowy ?
Moje padło : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=569618" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cezary1994
- Mały gagatek
Mam podobny problem, Jak odpalę po dłuższym postoju to czasem nierówno pochodzi tak z 2-3 sekundy i zgaśnie.
Odpalam 2 raz i wtedy albo nierówno pochodzi 5 sekund i zacznie normalnie działać, albo zgaśnie i dopiero za 3 razem odpali, pochodzi nierówno chwilę i chodzi normalnie. Podejrzewam UPG, bo płyn mi też ucieka. Ale szukam potwierdzenia mojej tezy.
Odpalam 2 raz i wtedy albo nierówno pochodzi 5 sekund i zacznie normalnie działać, albo zgaśnie i dopiero za 3 razem odpali, pochodzi nierówno chwilę i chodzi normalnie. Podejrzewam UPG, bo płyn mi też ucieka. Ale szukam potwierdzenia mojej tezy.
___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów, pędzą na złamanie karku,
aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
U mnie uszczelka raczej w porządku, bo poziom płynu nie zmienia się, i jest klarowny. Więc to raczej błędny trop.