[MK3] Jak zdjac tylne plastiki na słupkach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Obzik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK3] Jak zdjac tylne plastiki na słupkach

Post autor: Obzik » sob wrz 02, 2006 23:25

Witam
Moze mi ktos powiedziec jak sciagnąć te tylne plastiki na słupkach w Golfie 3 3-drzwiowy przez które przechodzą tylne pasy jak zacząć aby nie połamac i boje sie ze jak je sciagne to potem jak je z powrotem załoze to juz nie bedzie to samo i będą szpary a chce je sciagnac bo tam chce zamontowac pasy szelkowe
pozdr
Ostatnio zmieniony ndz wrz 03, 2006 11:53 przez Obzik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » sob wrz 02, 2006 23:56

Jak bawiłem się z szybrem [5D] to sciągnałem wszystkie listwy. Te tylne boczne po prostu mocno szarpnąłem, one się trzymają na metalowych spinkach... Tylko uważaj żeby Ci nie wyskoczyły albo wpadły gdzie nie trzeba. A jeśli chcesz je zdemontować całkowicie to pasy się odkręca przecież... Jak odkręcisz pasy to wtedy tylko przeciągniesz przez "okienko" w listwie i gotowe.

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bednarus » ndz wrz 03, 2006 15:52

Zaczac trzeba od sciagniecia tego czarnego parapetu: odkrecic trzeba ten czany parapet - nakretka wewnatrz baga nad tylna lampa (nie pamietam czy tam nie ma drugiej z drugiej strony parapetu) Parapet trzeba wychaczyc do gory. Nastepnie nad dole tego plastiku odkrecic trzeba wszystkie czarne nakretki. Jest jeszcze jeden wkret, ktory to trzyma na tym cienkim koncu tego plastiku na slupku środkowym, pod tym plastikiem co przykrywa slupek srodkowy. Teraz ten plastik trzyma sie tylko na wciskach. trzeba go poprostu delikatnie wychaczyc. Jezeli uda Ci sie nie uszkodzic zednego mocowania, to potem nie bedzie sladu jak to z powrotem zamątujesz. Wszystko musisz robic ostroznie, zeby nic nie polamac.
Ale wydaje mi sie ze do tego co robisz nie musisz odkrecac tej sruby na srodkowym slupku. wystarcza tylko te wczesniejsze i potem mozesz to delikatnie odgjąc nawted na dosc spora odleglosc. Nie powinno sie nic polamac. Pamietaj ze nic na sile
powodzenia i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Obzik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Obzik » pn wrz 04, 2006 09:47

no bo mi tylko chodzi o to aby zamontowac z tyłu pasy szelkowe

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”