[Kosz] Wzmak uzywany

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

eMPlay
Mały gagatek
Mały gagatek

Wzmak uzywany

Post autor: eMPlay » pn gru 30, 2013 22:32

A jak na tle tego sonka wypada "Wzmacniacz 2 kanałowy Xetec V-150.2"

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Wzmak uzywany

Post autor: bogib184 » wt gru 31, 2013 00:25

Ciekawe, czy znajdziesz takiego czleka, ktory mial te wszystkie wzmacniacze i w jednym setupie i porownal...

eMPlay
Mały gagatek
Mały gagatek

Wzmak uzywany

Post autor: eMPlay » sob sty 04, 2014 23:28

Czy ktos mial w odsluchu taki wzmacniacz "DLS CA20" wie ktos jak to gra?

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Wzmak uzywany

Post autor: Gawior » ndz sty 05, 2014 23:08

Philips DAP fajny, ale jak już Powalla napisał. Góra dosyć ostra. Całkiem fajnie gra na dole.
Miałem okazję w tej samej konfiguracji posłuchać DAP-a w porównaniu z Alpine 3544, albo 3555 ( już nie pamiętam, ale chyba było to 3544 ) i gra podobnie.

W cenie do 250zł śmiało bierz SONY XM-6020, lub 4520, 4540
Sam ciągle trzymam XM-6020, bo podoba mi się jego gra ( obecnie zasila monitory ).

Na tą serię Kenwooda bym się nie rzucał. Sony XPLOD-y także odpuść, bo nic dobrego z tego nie będzie.
Tak samo HERTZ-e. Tych nie słuchałem, ale jeszcze nie trafiłem na pochlebne opinie, wiec może to coś świadczyć.

Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

arwam

[Kosz] Wzmak uzywany

Post autor: arwam » czw kwie 03, 2014 21:28

trochę odkop zrobię.
Jeśli z używki szukacie starszych wzmacniaczy, to , jeśli nie zależy na głośności, tylko jakość to Fujitsu ten alpha 5000, stary wzmacniacz w klasie, A, prądożerny, cztero-kanałowy, bardzo dobrze dofiltrowany, nie przenosi zakłóceń z instalacji auta, do głośników,, wzmiacniacz żadki i dość drogi, jeden z najlepszych w swojej klasie i tamtych latach,
Wzmacniacz ma możliwość przełączania 4/3/2 kanały
4 X 50W przy 4 ohm
lub
2 x 50W + 1 x 100W
lub
2 x 100w
możliwie podpięcie akumulatora buforującego.

Monacor HPB-806, nie mylić z obecnym CARPOWER, co prawda carpowera robie też monacor, ale stare wzmacniacze Monacora, były solidne i naprawdę dobrze brzmiące,

Takie parametry zmierzone oddaje :Monacor HPB 806

1 × 94 Watt Kanal 1 an 4 Ohm
2 × 84 Watt Kanal 1 + 2 an 4 Ohm
4 × 66 Watt Kanal 1 bis 4 an 4 Ohm

1 × 225 Watt Kanal 1 + 2 gebrückt an 4 Ohm
2 × 156 Watt Kanal 1 + 2 sowie 3 + 4 gebrückt an 4 Ohm

312 Watt Gesamtleistung

trzeba pamiętać że są to pomiary mocy sinusoidalnej a więc obciążenia ciągłego, w impulcie wzmiaczniacz może oddać do 400W przy 4ohm
jak widać nie są to czcze przechwałki producenta jak to dzisiaj wielu czyni,
jeszcze mogę polecić wzmacniacze Sherwood'a
stare solidne ciężkie kloce, grają bardzo dobrze, może nie zagłośno ale scena jest bardzo dobra, jakość wysokich i średnich tonów podobnie jak w Fujitsu rozkłada większość konkurencji na łopatki.
wzmacniaczy Velocity nie muszę zachwalać, ale wyższe modele w dobrym stanie i przystępnych pieniążkach są raczej nie osiągalne

od siebie powiem tyle , że mam Fujitsu Ten alpha-5000 i zamierzam dokupić sobie jeszcze jeden, i pędzić nim w mostkach w konfiguracji Bi-wiring przód ( dlateog potrzebnę są dwa wzmacniacze) jedynie Monacor nie bardzo sobie radzi z Rockfordem o średnicy 38cm, i tylko dlatego zostanie zastąpiony mocniejszym odpowiednikiem, nie wykluczone że również monacora.
np starszym MONACOR'em HPB-800 mos lub mowym jakimś monoblokiem.
natomiast do pędzenia głośników które będą odtwarzać średnio-niskie pasmo oraz górę sięnie oszczędza, albo kupuje starsze w dobrym stanie wzmacniacze, bo inaczej kupowanie tanich chińczyków, jeśli ktoś ma wrażliwe uszy prędzej czy później i tak się skończy na zmianie wzmacnicza na coś lepszego, szkoda dwa razy pieniędzy wydawać...
ja bym u siebie już nic po za głośnikami nie zmieniał gdyby nie to że do napędzenia 38-mio centymetrowej membrany potrzeba prawdziwej elektrowni, mniejsze niestety przy głośniejszym graniu nie bardzo sobie radzą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”