Przekaźnik kierunkowskazów jak wyciągnąć
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, w moim golfie IV raz działa raz nie działa prawy kierunkowskaz. Przypuszczam że winien jest przekaźnik, jak kierunek nie dział (cała prawa strona) przekażnik strasznie szybko styka i zwiera. Wiem że znajduje się pod przyciskiem awaryjnych ale jak go wyciągnąć by nic nie połamać. Próbowałem ale nie idzie siedzi dość mocno.
Re: Odp: Przekaźnik kierunkowskazów jak wyciągnąć
Nie pamiętam dokładnie ale chyba po wyjęciu uchwytu na kubki,albo zaślepki po nim,masz dostęp od spodu do tego przekaznika i mozesz go od tyłu wypchać.
Wysłane z mojej Nokii 3310 2013 limited edyszyn
Wysłane z mojej Nokii 3310 2013 limited edyszyn
koles999, podważ delikatnie czymś cienkim i musi wyjść , jest na wcisk
Zależy jak masz obsadzone miejsca, są takie wersje Golfa które mają podgrzewanie foteli oraz ESP wtedy są wszystkie miejsca zajęte. Wtedy jednak możesz wyciągnąć jeden czujnik a następnie palcem od środka wypchnąć przerywacz od kierunkowskazów.
Proponuję kupić zamiennik, kosztuje grosze a wizualnie jest identyczny z oryginałem. Zawsze można również nakładkę wymienić z oryginału.
Proponuję kupić zamiennik, kosztuje grosze a wizualnie jest identyczny z oryginałem. Zawsze można również nakładkę wymienić z oryginału.
jest to najpraktyczniejsze rozwiazanie - uchwyt kubków wyjmujesz szybko a pote tylko palce w środek i od tyłu pchnąć włącznikEnJoy pisze:Nie pamiętam dokładnie ale chyba po wyjęciu uchwytu na kubki,albo zaślepki po nim,masz dostęp od spodu do tego przekaznika i mozesz go od tyłu wypchać.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Dziękuje za podpowiedź, czy z kupnem jest jakiś problem czy jest to zwykły przekaźnik? Można dostać w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym?
nazywa się to "włącznik świateł awaryjnych golf 4"koles999 pisze:czy z kupnem jest jakiś problem czy jest to zwykły przekaźnik? Można dostać w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Podepnę się pod temat. Mi też po włączeniu kierunków/awaryjnego chwilę mrugało (sekundę, czasem kilka sekund) i przestawało lub się nie włączał. Rozebrałem włącznik/stycznik i trochę "pomogłem blaszce" by styk się ruszał. Niby teraz kierunki działają. Jednak obawiam się że będę musiał kupić nowy. Jaki mam kupić? A może szukać używanego oryginału?
Dodam że w moim włączniku nic nie upalone, wszystko wygląda ok.
Dodam że w moim włączniku nic nie upalone, wszystko wygląda ok.
1,9 TDI, ALH, 90KM - MKIV, L041
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
oryginał to oryginał ale nowy tylko w aso, co do używanego mieszane uczucia ponieważ może być zmęczony już życiem bardziej niż twój i nie wiadomo ile pochodzi. proponuję zamiennik i bedziesz sobie mógł przełożyć ta przednią obudowę.rcrolek pisze: Jaki mam kupić?
zerknij
http://allegro.pl/vw-golf-iv-bora-97-03 ... 65634.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
a cena w ASO to chyba o wiele większa niż zamiennika.
1,9 TDI, ALH, 90KM - MKIV, L041
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
http://www.getem.pl/sklep/towar.1527.wl ... 5j01c.html" onclick="window.open(this.href);return false;rcrolek pisze:a cena w ASO to chyba o wiele większa niż zamiennika.
no i padł przełącznik całkowicie. Coś mnie podkusiło spryskać go WD40 i niestety poszedł dymek. Mam zamiennik ale się zastanawiam czy z instalacją jest ok? By się nie okazało że jak podłączę nowy to też go może upalić.
1.9 TDI, ALH, 98 r.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
wd masz psiknąć w manetke
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów