[MKIII] sterownik maxicar - problem z podlaczeniem szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MKIII] sterownik maxicar - problem z podlaczeniem szyb
Witam zakupiłem niedawno sterownik http://allegro.pl/item122136213_sterown ... uper_.html podłączyłem tylko dwie podstawowe opcje otwieranie/zamykanie bo na ty mi glownie zalezalo z powodu rozwalonych zamkow...teraz chcialem podlaczyc domykanie szyb wie moze ktos jak to podlaczyc ? schemat do tego sterownika jest na aucji ponizej trzeba kliknac na linka
Tuning - Twój Ukochany Niezniszczalny I Najlepszy Golfik
www.zabezpieczenia.up.pl
www.tuning.gsm.pl
www.zabezpieczenia.up.pl
www.tuning.gsm.pl
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kabel fioletowy od sterownika do kabla szarego wychodzącego z drzwi przednich za
posrednictwem przerzutnika zmieniającego minus na plus
posrednictwem przerzutnika zmieniającego minus na plus
Ostatnio zmieniony pt wrz 01, 2006 21:16 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dokladnie nie wiem, ale chyba w tym wypadku zamkniecie centrala i domkniecie szyb jest zalatwione za jednym razem.wielgol pisze:inek01, czyli z tego co zrozumialem to po zamknieciu trzeba jeszcze raz podac impuls na szary kabel i wtedy zamknie i szyby tak ??
Fioletowy podlaczasz do szarego czyli tylko zamkniecie, wiec przy otwieraniu powinno byc ok.wielgol pisze:a czy przy otwarciu samochodu z pilota nie otworzy mi i szyb ??
Z reszta poczekaj na odp Paweł Marek, on sie dobrze na tym zna.
- Paweł Marek
- V.I.P.
dokładnie. Nie mujsi być drugi impuls, tylko jeden długi impuls.inek01 pisze:inek01, czyli z tego co zrozumialem to po zamknieciu trzeba jeszcze raz podac impuls na szary kabel i wtedy zamknie i szyby tak ??
Dokladnie nie wiem, ale chyba w tym wypadku zamkniecie centrala i domkniecie szyb jest zalatwione za jednym razem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek, wiec fioletowy kabelek da mi dlugi impuls tak ??
jeszcze jedno pytanko gdzie na stacyjce znalezc 12V po przekreceniu kluczyka oraz jak to podlaczyc do postojowek zeby nie zrobic zwarcia jak mam dzielone na strony ?
jeszcze jedno pytanko gdzie na stacyjce znalezc 12V po przekreceniu kluczyka oraz jak to podlaczyc do postojowek zeby nie zrobic zwarcia jak mam dzielone na strony ?
Tuning - Twój Ukochany Niezniszczalny I Najlepszy Golfik
www.zabezpieczenia.up.pl
www.tuning.gsm.pl
www.zabezpieczenia.up.pl
www.tuning.gsm.pl
- Paweł Marek
- V.I.P.
Możesz użyć przy stacyjce kabla z plusem po przekręceniu kluczyka czyli czarny, lub kabla od zasilania radia w którym plus pojawia się już po włożeniu kluczyka do stacyjki - chyba żółty.
Nie zrobisz zwarcia jeśli kabel fioletowy rozdzielisz na dwa, i oba podłączysz do postojówek za pośrednictwem diod. Możesz też pod kierunki analogicznie podłączyć jeśli wolisz.
Nie zrobisz zwarcia jeśli kabel fioletowy rozdzielisz na dwa, i oba podłączysz do postojówek za pośrednictwem diod. Możesz też pod kierunki analogicznie podłączyć jeśli wolisz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
A zrobiłe przedtem błąd, kabel fioletowy podaje minus, musisz go zmienić na plus za pośrednictwem przekaźnika (przerutnika). Przepraszam to było spore niedopatrzenie.
[ Dodano: Pią Wrz 01, 2006 9:15 pm ]
Wg tego schematu oba sa fioletowe, zobacz sobie. I nie pomyl.
[ Dodano: Pią Wrz 01, 2006 9:15 pm ]
Wg tego schematu oba sa fioletowe, zobacz sobie. I nie pomyl.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeszcze raz poprawiam się że fioletowy od domykania poprzez przerzutnik do kabla szarego. Może to być przekaźnik dowolny samochodowy lub inny (tam jest maleńki prąd). Wpisz hasło przerzutnik w szukajkę to wyjdzie ci schemacik który kiedyś na forum zapodałem.wielgol pisze:ale kabel fioletowy ma byc pod szary zeby szyby domykal tak ? i jaki przekaznik sie stosuje zeby zmienic - na + ??