Pompa paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa paliwa
Mam mały problem: w mk1 włożyłem silnik ABS z golfa mk3, planuję w bak zamontować pompkę z mk3 o ciśnieniu 1,2 bara do monowtrysku ale pierwotnie była tam zainstalowana pompka wstępna 0,6 bara. W instalacji z mk3 idą 4 przewody:brązowy-masa pompy paliwa, czerwono-żólty - 12V pompy paliwa, fioletowo-żółty - czyjnik poziomu paliwa i brązowo-niebieski - masa czujnika poziomu paliwa, ale z pompki w baku wychodzą tylko trzy zaciski: brązowy - masa, czerwono-żółty 12V , fioletowo-żółty czujnik. Jak podłączyć aby było dobrze? Którą mase podłączyć?
Pompa paliwa
Wydaje mi się, że masę pompy paliwa, ale może niech się ktoś bardziej zorientowany wypowie.
Tak, jestem dziewczyną i tak, tuninguję swoje auto.
A to moja działka: Event Garage - klik!
A to moja działka: Event Garage - klik!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pompa paliwa
napewno masa czujnika i pompy w mk1 była wspólna, i tak zostaw, wyjmiesz to zobaczysz. Licznik zostaje z mk1?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pompa paliwa
Tak licznik zostaje z mk1, tylko instalację kładę z mk3 z 4 żyłami a pływak i pompa z mk1 z 3 żyłami i czy masy połączyć?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pompa paliwa
Moim zdaniem tak ale nie nie robiłem z mk1 nie mogę być pewien na 100 procent
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.