Skrzynia pod 2x earthquake magma 12
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam,
Poszukuje magika ktory mi powie w co zapakować glosniczki (jak w temacie) nie odpowiada mi koncepcja producenta, skrzynia moze byc podwojna lub dwie pojedyncze. prosze o pomoc.
Poszukuje magika ktory mi powie w co zapakować glosniczki (jak w temacie) nie odpowiada mi koncepcja producenta, skrzynia moze byc podwojna lub dwie pojedyncze. prosze o pomoc.
borsuczek pisze: nie odpowiada mi koncepcja producenta
Dlaczego? Myślisz że on chce Cię oszukać i proponuje skrzynki które nie grają?
Wydaje mi sie i nawet jestem przekonany ze producent niewie jak wydusic z tego glosnika wszystko co idzie a poza tym skrzynia proponowana przez nich jest wielkosci calej mojej audi. wsadzilem glosniki do skrzyni zrobionej przez forumowego kolege chabczana jest fantastycznie ale wiem ze one musza lepiej zagrac.
Nie podałeś czym to zasilasz, bo może całą kwestią nie jest zła buda, tylko ich zasilanie.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
borsuczek pisze:jestem przekonany ze producent niewie jak wydusic z tego glosnika wszystko co idzie a poza tym skrzynia proponowana przez nich jest wielkosci calej mojej audi. wsadzilem glosniki do skrzyni zrobionej przez forumowego kolege chabczana jest fantastycznie ale wiem ze one musza lepiej zagrac.
Czyli wsadziłeś głośnik do za małej budy i mówisz że oni nie wiedzą jak ten głośnik może zagrać? Oj stary to raczej Ty nie wiesz jak ten głośnik może zagrać w dużej budzie (większe zejście) , no i wierz mi, że producent i tak zawsze zaleca mniejsze budy własnie dlatego żeby nie gracić w bagażnikach dużymi skrzyniami , bo kto by to kupił jakby musiał zrobić 80L bydlę do bagażnika
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Skrzynia pod 2x earthquake magma 12
No co Ty Powalla, sztab inzynierow z cala gama narzedzi i uzadzen wie co robi? Jakis Kazio klepnie budke, zrobi dudent, a z glosnika zolwia, ale za to basu, ze ho ho.
Do golfa mk1? Szybka kalkulacja wychodzi mi podobnie do producenta. około 75l na głośniki + pojemność portu. Stroenie na 32hz w aucie powinno ci podbić około 10hz wyżej. Całość 150l + port, wejdzie ci to do auta? mi 200l ciasno pod półkę w mk4 wchodzi. Czym to chcesz zasilić? Co do samej kostrukcji to lepiej 2 w jednej skrzyni.
ps na Jordana się wychowałem Jak masz jakieś pytania to wal.
ps na Jordana się wychowałem Jak masz jakieś pytania to wal.
Do a4 kombi zasilane sa lanzar vibe . Temat zamykam w kupionej skrzyni od chabczana przedluzylismy port szczelinowy i dopiero wtedy wydobyl sie dziwiek.