Sam wchodzi na obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sam wchodzi na obroty
Witam, pytam na forum bo ile jest mechaników tyle teori i żadne nie przynosza efektu.
Mój gofer wkręca się sam do 2k obrotów niewazne czy gaz czy benzyna, zostały wymienione wężyki od podcisnien, silnik krokowy, przepustnica, wymieniona została jeszcze uszczelka pod głowicą bo tez przedmuch miała, podstawa monowtrysku tez nie puszcza powietrza. świece, kable, kopułka i palec tez sa nowe, zapłon był ustawiany i nic nie pomaga. Podejrzewam jeszcze czujniki od temp. wody w króćcu bo jeden jest firmy vemo, ale nie wiem czy ich odczyt wpływa az tak na wolne obroty. Prosze o jakąś rozsądną teorie i opinie.
Mój gofer wkręca się sam do 2k obrotów niewazne czy gaz czy benzyna, zostały wymienione wężyki od podcisnien, silnik krokowy, przepustnica, wymieniona została jeszcze uszczelka pod głowicą bo tez przedmuch miała, podstawa monowtrysku tez nie puszcza powietrza. świece, kable, kopułka i palec tez sa nowe, zapłon był ustawiany i nic nie pomaga. Podejrzewam jeszcze czujniki od temp. wody w króćcu bo jeden jest firmy vemo, ale nie wiem czy ich odczyt wpływa az tak na wolne obroty. Prosze o jakąś rozsądną teorie i opinie.
-
- Gadatliwa bestia
Sam wchodzi na obroty
to się dzieje zawsze, obojętnie czy ciepły, czy zimny? napisz też jaki masz silnik, domyślam się, że 1.8 RP
Sam wchodzi na obroty
Tak, zawsze tak samo. I to rp. Ale problem został chyba rozwiazany wczoraj, chodzi normalnie. Wymieniona została przepustnica i ustawiona linka bo zbyt naciagnieta była, póki co jest git. Ale dziekuje za odpowiedź.
Sam wchodzi na obroty
Ponawiam!
Trzyma około 1k obrotów i wahają się lekko na benzynie, na gazie ma mniejsze obroty i czasami spadają tak ze prawie zgaśnie. Ale wiem ze silniczek krokowy pracuje i jest sprawny.
Trzyma około 1k obrotów i wahają się lekko na benzynie, na gazie ma mniejsze obroty i czasami spadają tak ze prawie zgaśnie. Ale wiem ze silniczek krokowy pracuje i jest sprawny.
Re: Sam wchodzi na obroty
a jak tam sie ma parownik ? kiedy ostatnio byl regenerowany ?moris1001 pisze:Ponawiam!
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
Sam wchodzi na obroty
Szczerze nie wiem. Wydaje mi się że ten sam od nowości bo to jest najtańsza instalacja jaka może być sadzac po nazwie i wyglądzie instalacji. W junkersa akurat wbijam, ważne zeby idealnie na benzynie chodził, najwyżej instalacje wywale.
Sam wchodzi na obroty
tyle ze na gazie moze lepiej chodzic jak na PB
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
Re: Sam wchodzi na obroty
Odnawiam.
Teraz ustawiony mam zapłon i trzyma 500obr/min, może być to spowodowane niesprawnym podciśnieniem na aparacie zapłonowym.
Lecz jak jest zimny to przerywa na benzynie i przy dodaniu gazu strasznie przerywa, dławi go i smierdzi benzyną jakby sie zalewał. Sprawdziłem świece i są dobre, nawet z nowych boscha wymieniłem na stare ngk i dalej źle jest. Jakies pomysły??
Teraz ustawiony mam zapłon i trzyma 500obr/min, może być to spowodowane niesprawnym podciśnieniem na aparacie zapłonowym.
Lecz jak jest zimny to przerywa na benzynie i przy dodaniu gazu strasznie przerywa, dławi go i smierdzi benzyną jakby sie zalewał. Sprawdziłem świece i są dobre, nawet z nowych boscha wymieniłem na stare ngk i dalej źle jest. Jakies pomysły??
Sam wchodzi na obroty
Czujnik temperatury o którym wspomniałeś sprawdzony? Porównaj rezystancję http://patrz.pl/zdjecia/rezystancja-czu ... y-golf-iii" onclick="window.open(this.href);return false; (jak rezystancja nie zgadza się wymień czujnik bo uwalony jest) jeśli opór będzie ok wyczyść dokładnie piny na samym czujniku jak i we wtyczce (lekko papierkiem i psik KONTAKT ) . U mnie po takim zabiegu gofer prawidłowo się grzeje,wskazówka temperatury przestała szaleć a "efektem ubocznym" i zupełnie niezamierzonym okazało się zaniknięcie falowania obrotów.
Sam wchodzi na obroty
czarny czujnik jest od wskazówki a niebieski daje odczyt na silnik. wymieniłem niebieski jakiś czas temu oraz zrobiłem nową wtyczke wiec czujnik nie jest winny.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sam wchodzi na obroty
masz jeszcze do sprawdzenia czy pomoże reset ECU i czy TPS jest sprawny
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Sam wchodzi na obroty
Jabyś mógł coś więcej powiedzieć na ten temat. Bo szczerze nie rozumiem co i jak.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sam wchodzi na obroty
Wyszukiwarka ci łatwo odpowie jak wykonać reset ECU (sterownika silnika) i jak sprawdzić TPS czyli potencjometr przepustnicy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Sam wchodzi na obroty
Teraz jest coś takiego, każde podniesienie obrotów to dodanie gazu, dym jest czarnawy. Nie mam juz pojęcia gdzie szukać.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;