Jetta Syncro 2.9 VR6 by Unton84 & Mastercinek
Moderator: G0 Karcio
- MateuszCBR
- Użytkownik
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
Wczoraj i dzisiaj spory upgrade
No i pierwsze garażowe jazdy testowe
[youtube][/youtube]
i dźwięk wydechu, który jeszcze jest rozszczelniony gdzies w połowie
[youtube][/youtube]
No i pierwsze garażowe jazdy testowe
[youtube][/youtube]
i dźwięk wydechu, który jeszcze jest rozszczelniony gdzies w połowie
[youtube][/youtube]
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mastercinek, te nakładki na pedały to rozumiem, że zniknął
Deska już jest więc teraz pójdzie z górki
Deska już jest więc teraz pójdzie z górki
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
rysiektr, wiele elementów zniknie. To jest etap składania. Dopieszczanie i cała reszta jak auto będzie jeździło. Mamy całą zimę na to
Dzisiaj znowu podziałaliśmy. Szyby powkładane, jutro dotrze nówka sztuka przednia i też leci na auto.
Napotkane problemy to: pakiet chrom - uszczelka przednia pod chrom z obciętą wierzchnią częścią pod która wchodzi szyba. Kolega jak wyciągał no z lenistwa wyciął uszczelkę i sprzedał nam.
Jak kupiłem tak przez chyba 2 lata przeleżała w worku i teraz dopiero wyszło na jaw.
Chromy w szyby boczne okazało się, że trzeba jakiś innych uszczelek do tego bo stare nie pasowały. Może Wy wiecie z czym to się je i co muszę dokupić? Może ktoś z Was ma brakujący nam element?
Dokończyłem wygłuszanie, żeby już ułożyć upragniona brązową wykładzinę no i co? Syncro!
Całkowicie wyleciało mi z głowy,że do syncro elementy podłogowe są całkowicie inne bo wyższy jest tunel no i wiadomo...
Wykładzinę jakoś na siłę wpasowaliśmy ale nie leży to idealnie. Do tego tunel środkowy całkowicie inny.
Najgorsze, że mamy cały pakiet brązów i to niektóre elementy podwójnie no i szkoda teraz z tego zrezygnować. Może ma ktoś brązowe wnętrze z jetty syncro?
Dzisiaj wypiaskowany też tylny zderzak z jetty US, przedni trzeba trochę podreperować i idą na auto.
Trochę fotek z dzisiejszych prac
Dzisiaj znowu podziałaliśmy. Szyby powkładane, jutro dotrze nówka sztuka przednia i też leci na auto.
Napotkane problemy to: pakiet chrom - uszczelka przednia pod chrom z obciętą wierzchnią częścią pod która wchodzi szyba. Kolega jak wyciągał no z lenistwa wyciął uszczelkę i sprzedał nam.
Jak kupiłem tak przez chyba 2 lata przeleżała w worku i teraz dopiero wyszło na jaw.
Chromy w szyby boczne okazało się, że trzeba jakiś innych uszczelek do tego bo stare nie pasowały. Może Wy wiecie z czym to się je i co muszę dokupić? Może ktoś z Was ma brakujący nam element?
Dokończyłem wygłuszanie, żeby już ułożyć upragniona brązową wykładzinę no i co? Syncro!
Całkowicie wyleciało mi z głowy,że do syncro elementy podłogowe są całkowicie inne bo wyższy jest tunel no i wiadomo...
Wykładzinę jakoś na siłę wpasowaliśmy ale nie leży to idealnie. Do tego tunel środkowy całkowicie inny.
Najgorsze, że mamy cały pakiet brązów i to niektóre elementy podwójnie no i szkoda teraz z tego zrezygnować. Może ma ktoś brązowe wnętrze z jetty syncro?
Dzisiaj wypiaskowany też tylny zderzak z jetty US, przedni trzeba trochę podreperować i idą na auto.
Trochę fotek z dzisiejszych prac
A była w ogóle taka?Mastercinek pisze:Może ma ktoś brązowe wnętrze z jetty syncro?
Czarna i szara to wiem.
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
No właśnie nie wiem czy była ale jak by była to bym wziąłjhosef pisze:A była w ogóle taka?
Czarna i szara to wiem.
Niestety brązowa wykładzina musiała wylecieć bo nijak to się trzymało podłogi syncro. Wielka szkoda dla mnie bo jarał mnie ten kolorek strasznie.
Póki co włożyliśmy Nasza szarą (siwą). Na szczęście była wyprana i pachnąca. Jednak teraz nic do siebie nie pasuje, a zwłaszcza boczki do wykładziny. I to jeszcze gorzej bo boczki jarają mnie jeszcze bardziej niż wykładzina brązowa.
Boczki są z jetty US i muszą zostać. Jedyne wyjście to dorwać czarną wykładzinę, żeby to jeszcze jakoś się komponowało albo może na tą siwą jakieś brązowe dywaniki...?
Kto tam ma jakiś dobry pomysł i wyczucie estetyki niech się wypowie.
Tak to dzisiaj wyglądało
Dzisiaj zamontowana też nowa przednia szyba z zielonym paskiem.
Felgi też już są gotowe ale pokażę chyba dopiero jak będą na aucie.
Szukamy tez nowych opon na felgę 6,5" R16. Ma być lekki naciąg ale żeby można tym zapierniczać w zakrętach.
Myślałem o 175/45 albo 185/40. Gdzie coś takiego kupić? Pomożecie?
Może by obszyć tą siwą, pewnie znajdzie się ktoś, kto obszywa wykładziny do samochodów .
spróbuj pomalować, na początek w jakimś mało widocznym miejscu
tylne półki malowałem wielokrotnie z b ladnym skutkiem
material podobny, może się udać
tylne półki malowałem wielokrotnie z b ladnym skutkiem
material podobny, może się udać
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
Raczej wyląduje czarna wykładzina albo tak jak podpowiadacie pójdzie brązowa farba do wykładzin.
Obadałem temat i jest to wykonalne.
Decyzja odnośnie opon też podjęta. To foto w tym pomogło
http://imageshack.us/photo/my-images/694/dscn2375v.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
165/45 powinno dać radę.
Kliknięte te oponki
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang ... v#37314936" onclick="window.open(this.href);return false;
Wczoraj wygłuszony bagażnik
No i koła gotowe :green:
Niby stary objechany BBS RS 722 ale na żywo z tym kolorkiem niesamowicie dopasowuje się do koloru nadwozia.
Będzie śmigał w jettcie dopóty, dopóki nie trafi się coś lepszego.
Obadałem temat i jest to wykonalne.
Decyzja odnośnie opon też podjęta. To foto w tym pomogło
http://imageshack.us/photo/my-images/694/dscn2375v.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
165/45 powinno dać radę.
Kliknięte te oponki
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang ... v#37314936" onclick="window.open(this.href);return false;
Wczoraj wygłuszony bagażnik
No i koła gotowe :green:
Niby stary objechany BBS RS 722 ale na żywo z tym kolorkiem niesamowicie dopasowuje się do koloru nadwozia.
Będzie śmigał w jettcie dopóty, dopóki nie trafi się coś lepszego.
bardzo ładnie na tych felach w tym kolorze
one style, german style!!
mój Dziad viewtopic.php?f=87&t=473113
Nasza grupa facebook.com/vwaddictbk?ref=hl zapraszam do oglądania i lajkowania!!
mój Dziad viewtopic.php?f=87&t=473113
Nasza grupa facebook.com/vwaddictbk?ref=hl zapraszam do oglądania i lajkowania!!
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Super to wyszło Tylko na zdjęciu felgi widać jakby rant był niedopolerowany i kilka paprochów było pod lakierem, może to na zdjęciu tak wyszło ale ogólnie na samochodzie fajnie się prezentuje.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
-
- Mały gagatek
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
Thx chłopaki.
Rancik jeszcze się poprawi.
maciej.kucinski, mówisz o lakierze z kół czy z samochodu? Ale wg mnie oba piękne
Z tyłu mamy założony zderzak US ale stan wizualny jego raczej średni póki co i będzie doprowadzany do ładu w najbliższym czasie
Bagażnik już chyba kompletny. Jeszcze zamaskujemy albo wymienimy żółte przewody podciśnienia i powinno być ok.
Doszła też paczuszka z Oil catch tank. Jeden do jetty drugi do mojego wozidełka. Oczywiście w środku pusto dlatego szybka modyfikacja za 3zł przed montażem
Rancik jeszcze się poprawi.
maciej.kucinski, mówisz o lakierze z kół czy z samochodu? Ale wg mnie oba piękne
Z tyłu mamy założony zderzak US ale stan wizualny jego raczej średni póki co i będzie doprowadzany do ładu w najbliższym czasie
Bagażnik już chyba kompletny. Jeszcze zamaskujemy albo wymienimy żółte przewody podciśnienia i powinno być ok.
Doszła też paczuszka z Oil catch tank. Jeden do jetty drugi do mojego wozidełka. Oczywiście w środku pusto dlatego szybka modyfikacja za 3zł przed montażem
-
- Mały gagatek