[MK3 1.6 abu] zapali albo nie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rossi
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3 1.6 abu] zapali albo nie

Post autor: rossi » czw sie 31, 2006 15:59

Witam
omówię pokrótce na czym polega moj problem. otóż tak jak napisałem w temacie silnik nie chce zaskoczyć Sprawdzałem i iskra na swiecach jest Po przekreceniu kluczyka jest słychac ze pompka paliwa włacza sie ale po odłaczeniu przewodu doprowadzającego paliwo przy silniku okazało sie że paliwo nie leci :grrr: Zupełnie sie na tym nie znając zacząłem grzebać przy bezpiecznikach i po wyjeciu i włożeniu bezpiecznika który jest opisany jako
automatic choce and idle cut off valve/ fuel heater relay silnik sie uruchomił . Jak juz sie silnik uruchomi to pochodzi kilka minut i słychac że pompka sama z siebie przestaje pracować i silnik gaśnie.I zabawa zaczyna sie od nowa moge krecic do nieprzytomnosci rozrusznikiem i nie chce zapalic a jak wloze i wyjme ten bezpiecznik to rusza .Czasem trzeba pare razu go wyjąć i włożyc zeby zadziałało :otepienie: Przy włączonym zapłonie i tym całym wyjmowaniu i wkladaniu słychac ze wlącza sie pomka paliwa i pewnie cos tam jeszcze sie dzieje ale co? Dodam jeszcze ze jak juz uda sie go zapalic i przełaczyc na gaz to wszystko jest wporządku i silnik nie gasnie. Czy Ktoś ewentualnie wie o co w tym trudnym przypadku może chodzić?
Ostatnio zmieniony czw sie 31, 2006 17:07 przez rossi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » czw sie 31, 2006 16:10

proponowalbym sprawdzic czy gdzies przy bezpiecznikunie jest zasniedziale i wymienic bezpiecznik na nowy moze cos pomoze.

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

rossi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rossi » czw sie 31, 2006 16:28

bezpiecznik włożyłem nowy i ciągle to samo Chyba z 50 razy juz nim ruszałem wiec chyba juz by sie odsniedział

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » czw sie 31, 2006 16:40

a jeszcze jedno moze masz zapchany filtr paliwa i czasem leci paliwo a czasem nie i nie ma to nic wspulnego z tym bezpiecznikiem poprostu iles razy pompa podaje paliwo i wkoncu ono dotrze do silnika sprqawdz jeszcze to.

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

rossi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rossi » czw sie 31, 2006 16:46

filtr paliwa wymienilem w czerwcu wiec to chyba nie to

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » czw sie 31, 2006 20:41

Popraw i ewentualnie przeczyść wszystkie wtyczki idące do zespołu wtryskiwacza

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

grybam
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: grybam » wt wrz 05, 2006 22:15

mialem albo jeszcze mam ten sam problem tyle ze dalem spokoj i jezdze na gazie mam ABU silnik moze ktos podpowie co moze byc nie tak ? wymienilem juz przekaznik pompy pompe filtr i dalej nic grzebalem przy wtryskiwaczu wczytko ok sonda sprawna krokowy tez sprawny niemam pojecia co moze byc rowniez czewkam na odp pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”