No oki ale jak mam 240mm sprzęło to nie wsadze tam sztywnego 228. Chodzi mi czy sa DOBRE i przetestowane zestawy sztywnych kół pod 240mm.IksDe pisze:Defik, Ma to się tak samo jak w silniku poprzecznym, jak wisi silnik nie ma tu większego znaczenia
[tdi pd] mocne sprzegło w AWX
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: [tdi pd] mocne sprzegło w AWX
Valeo się sprawdza i owszem, ale do momentu rzędu 400NM, później pozostają już wzmacniane sprzęgła
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
Odpowiedzialem na pytanie z uwzglednieniem slowa DOBRE. valnelo to sobie raczje odpuscie.Defik pisze:Chodzi mi czy sa DOBRE i przetestowane zestawy sztywnych kół pod 240mm.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
No i o to mi chodziło. dziękiIksDe pisze:Valeo się sprawdza i owszem, ale do momentu rzędu 400NM, później pozostają już wzmacniane sprzęgła
Valeo JEST dobrym sprzęgłem.wesol pisze:Odpowiedzialem na pytanie z uwzglednieniem slowa DOBRE. valnelo to sobie raczje odpuscie.Defik pisze:Chodzi mi czy sa DOBRE i przetestowane zestawy sztywnych kół pod 240mm.
tak samo uwazam od juz chyba wielu lat. Ponoc jedynie pryz skrzyniach 6 biegowych najlepszy jest luk jesli chodzi o wersje Od BTB ale umnie w sharanie sachs z BTB spokojnie ogarnia robote i wstawil je tam zdaj sie serwis na gwarancji.
Witam,
zmieniam dwumasę na jednomasa i kupiłem od Audi 80 B4 silnik 1z, ale nie pasuje mi do niego sprzęgło SACHSA 3000 386 001. Jakie powinno byc sprzęgło do tego jednomasa?
Z góry dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam
zmieniam dwumasę na jednomasa i kupiłem od Audi 80 B4 silnik 1z, ale nie pasuje mi do niego sprzęgło SACHSA 3000 386 001. Jakie powinno byc sprzęgło do tego jednomasa?
Z góry dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam
victrex To nie masz zamchu od audi 80 bo tam wlasnie przychodzi takie sprzegło. Jak cos to mam cały komplet od audi 80 1z po małym przebiegu.
pewnie ktos pomylil 1Z z AAZ'em bo to tez 1.9 ale juz nie TDI a TD.
Sprzeglo jest poprawne bo to sprzeglo do audi 80 dokladniejsze oznaczenie 8C B4 oraz audi A6 oznaczenie 4A C4
Sprzeglo jest poprawne bo to sprzeglo do audi 80 dokladniejsze oznaczenie 8C B4 oraz audi A6 oznaczenie 4A C4
Już wszystko wiem. Kupiłem najpierw złego jednomasa z końcówką 273C do silnika ułożonego poprzecznie. Powinien być o tym numerze 026105269L (ma wieniec od strony silnika, tamten od strony skrzyni) i do tego sprzęgło 3000 386 001 oraz śruby N90206103 koła zamachowego 6szt (po numerze SACHSA 3096 005 000), N10101001do docisku Poskładałem wczoraj, ale mam problem, bo przy wyższych obrotach się ślizga. Być może to coś z wysprzęglikiem, bo na wyjętym wcisnąłem sprzęgło i płyn wyleciał. Jak to nie jego wina to nie wiem czego:(
poczekaj chwile. musi sie dotrzec tez. Ja u siebei tez mialem poczatkowo uslizg na 2 biegu ale po paru dniach jazdy juz bylo okej.