Uszczeli szyb mk2 3d. szum
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, zanim ktoś zwróci uwagę. owszem były podobne tematy ale nie znalazłem żadnej sensownej odpowiedzi.
Chodzi o to ze moje auto mialo wsadzone, owiewki na szyby przez co uszczelki sa chamsko rozepchnięte i szyba lata i jest tragiczny szum. Co polecacie zrobić z tym fantem? Uszczelek w Aso nowych nie ma. Zamienników też. Może da jakoś spatencić się od mk3 czy coś? są jakies pomysły?
Bardzo proszę o pomoc bo jade 80kmh a czuję się jak w F16
Chodzi o to ze moje auto mialo wsadzone, owiewki na szyby przez co uszczelki sa chamsko rozepchnięte i szyba lata i jest tragiczny szum. Co polecacie zrobić z tym fantem? Uszczelek w Aso nowych nie ma. Zamienników też. Może da jakoś spatencić się od mk3 czy coś? są jakies pomysły?
Bardzo proszę o pomoc bo jade 80kmh a czuję się jak w F16
Kolego,
Uszczelek, jak już wiesz, kupić się nie da. Ze 2 miesiące temu ktoś, w jakimś temacie, ale kompletnie nie pamiętam gdzie, chwalił się że z powodzeniem założył uszczelki uniwersalne z allegro i był z nich zadowolony. Koszt będzie na pewno mniejszy a jeśli podpasują, to nawet jeśli będą kiepskiej jakości i zepsują się po 5 latach, to wciąż łatwo będzie je dostać.
Uszczelek, jak już wiesz, kupić się nie da. Ze 2 miesiące temu ktoś, w jakimś temacie, ale kompletnie nie pamiętam gdzie, chwalił się że z powodzeniem założył uszczelki uniwersalne z allegro i był z nich zadowolony. Koszt będzie na pewno mniejszy a jeśli podpasują, to nawet jeśli będą kiepskiej jakości i zepsują się po 5 latach, to wciąż łatwo będzie je dostać.
-
- Nowicjusz
Też mam ten problem. U mnie jest też problem bo szyba tak jakby nie była dopasowana do drzwi i rusza się na prowadnicach. Chodzi o to że miedzy szybą a prowadnicą jest sporo miejsca. nie mam pojęcia skąd taka różnica
Prowadnice tj. element, który trzyma szybę od dołu i który chodzi po szynie jak opuszczasz szybę w dół? Jeśli to, to trzeba kupić nowe za 30zł, wymienić i wsio.
-
- Nowicjusz
To od dołu szyby powinna być jakaś blacha? Mi chodziło o te po bokach co szyba po nich się suwa
Uszczelki dal sie jeszcze kupić w ASO. Ale nie sądzę byście chcieli po nie walić drzwiami i oknami.
Ceny można sobie sprawdzić na http://shop.volkswagen-classic-parts.de ... ie/Aussen/" onclick="window.open(this.href);return false;
Różnie, w zależności od elementu to wychodzi. Ale na pewno tanio nie jest...
Można spróbować czymś odepchnąć je w stronę szyby, np podsunąć wężyk.
Ceny można sobie sprawdzić na http://shop.volkswagen-classic-parts.de ... ie/Aussen/" onclick="window.open(this.href);return false;
Różnie, w zależności od elementu to wychodzi. Ale na pewno tanio nie jest...
Można spróbować czymś odepchnąć je w stronę szyby, np podsunąć wężyk.
-
- Nowicjusz
Czy ta usczelka powinna być jedną częścią czy od strony wenętrznej i zewnętrznej dwie oddzielne części?
Mi kiedyś dolna nie dochodziła do szyby, zdjąłem podklepałem gumowym młotkiem rant do środka i było dobrze.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;