strzaly w rure powietrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
strzaly w rure powietrza
Witam. Jestem posiadaczem vw golf V 1.9 tdi 105 km. Jezdze nim od roku i do tej pory bylo wszystko ok. Miesiac temu zapalila mi sie lampka od silnika (helikopter). Pojechalem do mechanika i po odczycie z komputera stwierdzil ze moze to byc RECYRKULATOR SPALIN). Po dwoch tygodniach jazdy z tym bledem zaczal wydobywac sie z silnika dziwny dzwiek, cos na styl " pufania". Bardzo glosny dzwiek przy wysokich obrotach ale na niskich tez wyraznie slyszalny. Wyglada to tak jakby skompresowane powietrze w jednes sekundzie strzela w rure powietrza przechodzac przez zawor egr. Po scisnieciu tej rury wyglada to jakby cale spaliny z cylindrow walily w ta rure. Im wyzsze obroty tym czestsze strzaly, bardzo glosne. Pomozcie bo nie wiem co z tym zrobic...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
strzaly w rure powietrza
Jak to co masz robić, sprawdzić dlaczego EGR wali spalinami w dolot, a do tego potrzeba jest jego kontrola.
strzaly w rure powietrza
Ok ale jak to zrobic?? I dlaczego tak jest?? Na poczatku strzelalo tylko na zimnym silniku a pozniej sie uspakajalo a teraz caly czas. Jakie moga byc skutki dalszego uzytkowania??