Coś blokuje silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Coś blokuje silnik
Witam. Mam mały a zarazem duży problem ponieważ jak próbuję zapalić silnik to ledwo się kręci i co obrót się jakby blokuje. Miałem koniec szczotek wymieniłem na nowe to zaczeło mi je rozlutowywać to kupiłem inny rozrusznik który sprawdzałem na krótko i chodził, tuleje rozrusznika wymieniłem, Akumulator podmieniałem na inny i ciągle to samo. Miesiąc temu wymieniałem kostkę stacyjki, bo mi spaliło ją. Gdzie szukać przyczyny. Jak wykręciłem 4 świece to normalnie silnik kręcił bez ale. Co może mieć winę ??
Brokuł
Coś blokuje silnik
Źle dokręcona masa silnika, wadliwe kable prądowe do rozrusznika. Przeczyść klemy, wszystkie styki do rozrusznika i masy do silnika i budy. Do tego sprawdziłbym świece. Może któraś padła i dlatego nie ma siły kręcić. Jak są stare to wymień na nowe. A do ich sprawdzenia wkręć je, ale nie wkładaj fajek na świece i wtedy kręć. Jak będzie słabiutko to szukaj w kablach. Jak będzie kręcił dobrze to po kolei wkładaj fajki i patrz przy której świecy jest duże pogorszenie.
Coś blokuje silnik
Klemy czyściłem, styki rozrusznika też, pójdę zaraz poprawić połączenie silnika z karoserią. Świece z pół roku mają. Jak wkręciłem świece do półowy to nie ma sił kręcić.
Brokuł
Coś blokuje silnik
Jeśli jest za wczesny zapłon to może być takie wrażenie cofania/zatrzymywania silnika.
Coś blokuje silnik
Dzisiaj przeczyścilem mase silnika z karoserią i nadal to samo jutro przestawie zapłon i zobacze czy to pomoże.
Brokuł
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Coś blokuje silnik
Też obstawiam przedwczesny zapłon.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
Coś blokuje silnik
Dzisiaj przestawiałem zapłon i to samo. Zdjąłem osłony rozrządu żeby zobaczyć rozrząd i jest ustawiony według znaków tak jak powinno być.http://www.youtube.com/watch?v=nigEMAeZmqw link prowadzi do filmiku który nagrałem po to żebyście usłyszeli jak go "blokuje". Kręciłem dłużej to robi obrót i staje tak jak na filmiku. Rozrusznik i aku na 100% dobre. Rozrusznik sprawdziłem u znajomego w golfie. Kręcąc wałem ręcznie nic nie blokuje ani nie szoruje itp. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny ??
Brokuł
- Paweł Marek
- V.I.P.
Coś blokuje silnik
cudów niema niema siły kręcić, prąd jest jeśli rozrusznik jest sprawny to znaczy że wina jest w okablowaniu rozrusznika, masę sprawdziłeś to zostaje kabel plusowy od aku. A jesli sprawdzasz to dokoładnie, a może gdzieś w izlolacji się upalił
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Coś blokuje silnik
Dzisiaj zmieniłem kabel + do rozrusznika na taki sam tylko nowy i normalnie zaczol krecic. Kabel + nie wyglada na przepalony w srodku pozniej go oskrobie dla pewnosci czy sie przepalił.
Dziekuje za pomoc i zainteresowanie !!
Dziekuje za pomoc i zainteresowanie !!
Brokuł