w jaki sposób wymienić płyn chłodniczy? przy okazji dłubania w układize chłodniczym zmieniłbym termostat na nowy pytanie:w którym on jest dokładnie miejscu??
[MK3] Jak wymienić płyn chłodniczy i termostat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Jak wymienić płyn chłodniczy i termostat
panowie mam dylemat jaki płyn kupić Borygo czy Petrygo
w jaki sposób wymienić płyn chłodniczy? przy okazji dłubania w układize chłodniczym zmieniłbym termostat na nowy pytanie:w którym on jest dokładnie miejscu??

Ostatnio zmieniony czw sie 31, 2006 17:19 przez Karlos87, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię gdy murzyn bije w kokos
jak juz to DYNAGEL 2000
[ Dodano: Sro Sie 30, 2006 20:27 ]
termotat jest tuz pod pompą chyba juz zamisczałes taki temat?????????
[ Dodano: Sro Sie 30, 2006 20:28 ]
http://images3.fotosik.pl/145/998a4aa44384e930med.jpg
[ Dodano: Sro Sie 30, 2006 20:27 ]
termotat jest tuz pod pompą chyba juz zamisczałes taki temat?????????
[ Dodano: Sro Sie 30, 2006 20:28 ]
http://images3.fotosik.pl/145/998a4aa44384e930med.jpg
dziejo pisze: http://images3.fotosik.pl/145/998a4aa44384e930med.jpg
*zacisnąć obejmę dolnego przewou giętkiego chłodnicy założonego na obudowę termostatu
hmm gdize sie znajduje obudowa termostatu??
i czy to wszystko mam robićna rozgrzanym silniku czy na zimnym ?
Lubię gdy murzyn bije w kokos
jak wiadomo ciecz pod wpływem wyzszej temperatury sie rozpręża tym bardziej w zamkniętym obiegu ale nie o tym !!!!!! chciałem pisac masz ten sam silnik co ja więc napiszę ci jak to wyglądało u mnie odpal go niech sie zagrzeje ale nie za duzo abys sie nie poparzył pod auto podstawiasz michę popuszcasz opaskę na króćcu termostatu znajduje sie on pod pompaodkręcasz zbiorniczek wyró wnawczy ciecz sobie spływa musisz odkręcic podstawę pompy bo nie dojdziesz do termostatu popuszczasz jąi sprawa jest juz oczywista odkręcasz termostat wyjmujesz go czyścisz dokładnie płaszczy\znę styku obudowy trmostatu wkładasz nowy skręcasz do kupy węże i napełniasz płynem najlepiej zalej go zakręć korek zbiorniczka i odpal odczekasz jakaś chwile tylko nie zagotuj wody bo się poparzysz i czynnosci powtarzaj tak długo az poziom płynu nie osiagnie wartosci miedzy MIN a MAXw zbiorniczku DASZ SOBIE Z TYM RADę ja też nie miałem zielonego pojęcia o tym POWODZENIA
Jak pójdziesz wzdłuż dolnego węża od chłodnicy to na jego końcu jest to coś - obudowa termostatu (a właściwie pokrywa obudowy, bo sam termostat jest w obudowie pompy)Karlos87 pisze:hmm gdize sie znajduje obudowa termostatu??
Jak zobaczysz swiatełko, to nie idź w jego kierunku
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
Jak chcesz by wrząca ciecz pod ciśnieniem buchła Ci w twarz to możesz na rozgrzanym. Odkręć (ostrożnie!!!) najpierw korek zbiorniczka wyrównawczego na rozgrzanym a zobaczysz co by Cię czekało. Zdecydowanie tylko na zimnym silniku lub lekko tylko ciepłym. Płyn to nie olej nie ma potrzeby go rozgrzewać by lepiej wyciekł.Karlos87 pisze: i czy to wszystko mam robićna rozgrzanym silniku czy na zimnym ?
Konto usunięte.