witam mam taki problemik, do pewnego czasy wszystko bylo oki tylko silnik nie grzał sie do 90 stopni tylko max tak do -70-80 stopni no i postanowilem wymienic termostat (okazalo sie ze sie zablokowal jakims plastikiem i sie nie domylam ) po wymienie z temperatura jest wszysko oki silnik grzeje sie o wiele szybciej i utrzymuje temperaturke 90 stopni ale pojawil sie problem z parowaniem szyb bo jak dam nawiem na zimne jest oki ale jak dam na cieple to szyby momentalnie paruja i pojawia sie taki mleczny nalot i niezbyt przyjemny zapach
Czy mial ktos podobny problem ?
Bo podejrzewam nagrzewnice ze mogla sie jakos rozszczelnić i minimalnie ciec choc nie widze ubytku plynu
Pozdrawiam
problem z parowaniem szyb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
regeneracja nastawnika HDK : 190 , MES : 300 na wszystko pol roku gwaranci
Witam.
Ja osobiście miałem taki problem w okresie jesiennym, że jak włączyłem nawiew (sprężarka off) to zaraz mi parowały szyby. Wymieniłem filtr pyłkowy i jak ręką odjął.
Ja osobiście miałem taki problem w okresie jesiennym, że jak włączyłem nawiew (sprężarka off) to zaraz mi parowały szyby. Wymieniłem filtr pyłkowy i jak ręką odjął.
GOLF IV 1.9TDI AHF Highline
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Jeżeli jeste tak ajk piszesz że pojawia się nalot i jest mało przyjemny, gryzący zapach to prawdopodobnie rozszczelnila się nagrzewnica, lecz tak jak kolega napisał wcześniej, zaczoł bym od mniej pracowitej czynności, a mianowicie wymainy filtra pyłkowego który znajduje się pod maska w podszybiu- jest on często pomijany, mocno zasyfiony, i przez co szyby mocno parują i czuc stechlizne:/
Było o tym wiele tłustych tematów ... od filtra ... na wodzie pod dywanami etc itd ... kończąc
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
Witam,
Pisałem o tym w innym temacie, ale myślę że i tu się przyda. Problem parujących szyb z mlecznym nalotem miałem od dwóch lat. Ostatnio udało mi się ustalić przyczynę. Mianowicie, pod podszybie dostawała się woda do filtru kabinowego, gdzie pod wpływem temperatury woda parowała i para dostawała się do środka samochodu. Warto też sprawdzić "rynienkę" która chroni filtr przed wodą (czy nie jest popękana, dziurawa).
Pozdrawiam
Pisałem o tym w innym temacie, ale myślę że i tu się przyda. Problem parujących szyb z mlecznym nalotem miałem od dwóch lat. Ostatnio udało mi się ustalić przyczynę. Mianowicie, pod podszybie dostawała się woda do filtru kabinowego, gdzie pod wpływem temperatury woda parowała i para dostawała się do środka samochodu. Warto też sprawdzić "rynienkę" która chroni filtr przed wodą (czy nie jest popękana, dziurawa).
Pozdrawiam
jak szyba jest tłusta a jeździsz na płynie chłodniczym-to tylko nagrzewnica uszkodzona