pompa wysokiego ciśnienia

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bazylek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bazylek » wt lis 05, 2013 15:30

Witam
co to znaczy że autko ma do wymiany pompe wysokiego ciśnienia? z ciekawości chciałbym wysłuchać waszych doświadczeń w tej dziedzinie, czyli czym to sie charakteryzuje itd
z tego co wyczytałem to oznacza ze siadają wtryski czy jakoś tak, ale jestem zielony w tym temacie dlatego chciałbym poszerzyć swoją wiedze

Awatar użytkownika
Fafik258
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Fafik258 » wt lis 05, 2013 21:07

Siada pompa która wytwarza wysokie ciśnienie i następnie podaje je na wtryski a komp następnie otwiera poszczególne wtryski. Coś jak pompa rotacyjna w dieslu tylko trochę inna zasada działania bo tam chyba pompa nie dość, że wytwarza wysokie ciśnienie to jeszcze rozdziela paliwo na poszczególne wtryski. Używkę w rozsądnej cenie da się przełknąć. Nówka zaboli. Taki urok fsi

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Post autor: doggie » wt lis 05, 2013 21:49

bazylek, masz do wymiany tę pompę czy pytasz żeby poszerzyć swoją wiedzę? :bajer: bo w innym poście napisałeś:
bazylek pisze:no i gicik, wróciłem z aso, szyba nie była wymieniana u nich czyli tak jak mówiliście, ale była wymieniana jakaś pompa wysokiego cisnienia czego nie ma w dokumentacji, ale git juz wiem
a przypominam że dział techniczny to:
Techniczne
Masz problem ze swoim VW? Napisz tutaj co go boli :)
dlatego zamykam

Zablokowany

Wróć do „Benzyna”