Witam
co to znaczy że autko ma do wymiany pompe wysokiego ciśnienia? z ciekawości chciałbym wysłuchać waszych doświadczeń w tej dziedzinie, czyli czym to sie charakteryzuje itd
z tego co wyczytałem to oznacza ze siadają wtryski czy jakoś tak, ale jestem zielony w tym temacie dlatego chciałbym poszerzyć swoją wiedze
pompa wysokiego ciśnienia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Siada pompa która wytwarza wysokie ciśnienie i następnie podaje je na wtryski a komp następnie otwiera poszczególne wtryski. Coś jak pompa rotacyjna w dieslu tylko trochę inna zasada działania bo tam chyba pompa nie dość, że wytwarza wysokie ciśnienie to jeszcze rozdziela paliwo na poszczególne wtryski. Używkę w rozsądnej cenie da się przełknąć. Nówka zaboli. Taki urok fsi
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
bazylek, masz do wymiany tę pompę czy pytasz żeby poszerzyć swoją wiedzę? bo w innym poście napisałeś:
a przypominam że dział techniczny to:bazylek pisze:no i gicik, wróciłem z aso, szyba nie była wymieniana u nich czyli tak jak mówiliście, ale była wymieniana jakaś pompa wysokiego cisnienia czego nie ma w dokumentacji, ale git juz wiem
dlatego zamykamTechniczne
Masz problem ze swoim VW? Napisz tutaj co go boli