MK3 Dławi się przy szybkim przygazowaniu, zimny nie zapala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 Dławi się przy szybkim przygazowaniu, zimny nie zapala
Kiedy silnik był rozgrzany udajwało się zapalić, ale przy szybkim wcisnięciu gazu dławił się. Przy powolnym wciskaniu gazu równomiernie wchodził na obroty. Zimny wogóle wogóle nie chce zapalić. Cewka, przewody WN, kopółka, świece wymienione. Paliwo dostaje bo świece po wykręceniu są mokre. Iskra jest na każdej świecy. Co mogło się stać??
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
tak jak u mnie bylo, tez powymienialem te duperele, rano mi go zalewalo jak postal cala noc i zeby odpalic rano musialem wykrecic swiec i na kuchebce je wypalic obczyscic szczotka i jescze cieple wkladalem do silnika i palil, okazalo sie byl padniety potencjometr przepustnicy, mozesz tez miec uszkodzony place od kopulki i nie rono daje iskre, na wszytstkich swiiecah sprawdziles iskre czy tylko na jednej ??
Iskra jest na wszystkich świecach. Przy zdjętej kopułce zakręciłem silnikiem (zmieniło się położenie palca rozdz.)- czy mógł się rozregulować zapłon??
Ile kosztuje ten potencjometr przepustnicy w razie czego??
Aha, dziś jak wykręciłem świece okazało się że te z cilindrów 1 i 4 są mokre, a z 2 i 3 suche (to było juz po "akcji z palcem rozdzielacza" czy to może świadczyć o rozregulowanym zapłonie?? (Świece były czarne)
Ile kosztuje ten potencjometr przepustnicy w razie czego??
Aha, dziś jak wykręciłem świece okazało się że te z cilindrów 1 i 4 są mokre, a z 2 i 3 suche (to było juz po "akcji z palcem rozdzielacza" czy to może świadczyć o rozregulowanym zapłonie?? (Świece były czarne)
- SEBASTIANVW
- WOLFSBURG EDITION