Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
orzech17111, minimum to 15mm, moze ktos ci mniej zrobi, ale na 15mm juz masz malo gwintu
Wedlug mnie wjedzie bez problemu ja mialem 8,5 et17 na 205/40 michelin ktora byla szeroka jak na 205
Wedlug mnie wjedzie bez problemu ja mialem 8,5 et17 na 205/40 michelin ktora byla szeroka jak na 205
Ja dzis zakupilem komplet opon 205/50/17 marki Falken Beda zalozone na felge o szerokosci 7.5J, na ktorej obecnie sa letnie Klebery 225/45/17 Licze na to, ze ladnie sie uloza, bo beda ciut wezsze i ciut wyzsze, ale z tego co czytam, to nie bedzie problemu z poruszaniem sie
http://www.oponytanio.pl/cgi-bin/rshop. ... p=D-119111" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.oponytanio.pl/cgi-bin/rshop. ... p=D-119111" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam kierownicę czteroramienną MK4 z poduszką - 100zl z gratisową wysyłką
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
truckman, truck ale mowisz o przodzie? Bo o tyl sie nie boje bedzie negatyw z airem jakos to
Upchne tylko o ten przod;/ zeby schodzil nizej a nie kladl sie na blotniku. Z wyliczen przod wyjdzie et 15 i 8j. Masz jakas fote tamtego setupu?? Mega by pomogla!!!
Upchne tylko o ten przod;/ zeby schodzil nizej a nie kladl sie na blotniku. Z wyliczen przod wyjdzie et 15 i 8j. Masz jakas fote tamtego setupu?? Mega by pomogla!!!
KoJ@K, 205/50 spokojnie wchodzą bo są praktycznie jak 225/45.
orzech17111, gwint M14x1.5, 8 obrotów minimum to daje 12mm dystansu. Do tego wystające szpilki i nakrętki, i masz 8j et23. U mnie przy et 27 jest na równo, więc u Ciebie może jakoś to wejdzie chociaż nie gwarantuje. Na tył wtedy dystans 20mm zostaw.
orzech17111, gwint M14x1.5, 8 obrotów minimum to daje 12mm dystansu. Do tego wystające szpilki i nakrętki, i masz 8j et23. U mnie przy et 27 jest na równo, więc u Ciebie może jakoś to wejdzie chociaż nie gwarantuje. Na tył wtedy dystans 20mm zostaw.
no dokładnie, dlatego napisałem to co jest wyżej.Shmatan pisze:205/50 spokojnie wchodzą bo są praktycznie jak 225/45.
A dokładnie to było odnośnie tego:
Steryd pisze:Licze na to, ze ladnie sie uloza, bo beda ciut wezsze i ciut wyzsze
orzech17111, mam nadzieje, ze wiesz o co mnie prosiles( do dzisiaj nie chce ogladac fot golfa, bo mi szkoda ze go sprzedalem i boli serducho...)
orzech17111, najcieńsze adaptery to 15-17mm, sam gdzieś takie mam w domu i na nich latałemorzech17111 pisze: ale dystek zmieniajacy to mnimum 20mm ?
teoretycznie można, zależy to od konstrukcji felgiorzech17111 pisze:mozna cos stoczyc felge np o 2-3 mm
Jeśli mowa o AIR to jak wytniesz ranty błotników to powinno wejść ale tylko pod warunkiem że dasz niską i najwęższą oponę. Zawsze też możesz zrobić negatywy z przodu.orzech17111 pisze: Z wyliczen przod wyjdzie et 15 i 8j
truckman drzwi byś lepiej wyklepał.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
szczyku pisze:Ze względu ze auto jest daily to dam 205/45, teraz mam przód -60 i nawet ładnie to wygląda, wiec niżej niż -80 na pewno nie pójdę.
wszedłem na http://tyrestretch.com/ i tam nie mogę znaleźć oponki 205_45_R18 na feldze 7.5, macie może gdzieś jakieś foto?truckman pisze:szczyku, najlepszy wybór. Będziesz zadowolony. Zresztą zobacz jak w żabie fajnie wygląda.
szczyku, nawet na 8J jest tylko jedna fotka w tym rozmiarze, a też poszukuję dwóch oponek o tych parametrach.
będzie chociaż jakiś delikatny naciąg?
Bo masakratora to ja nie chcę
Bo masakratora to ja nie chcę
No ja też nie, ma byc do jazdy. Lekko pewnie coś się "obciągnie", zależy jeszcze jaka guma.