Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zrób jakieś zdjęcia, bo po deszczówce to osad nie osiada i nie robią się plamy, po twardej wodzie tak, ale to da się usunąć, a tu wychodzi na to, że jest jakiś problem z lakierem.
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Panowie, dobrze doczytałem że jako cleaner pod wosk można użyć alkoholu izopropylowego rozcieńczonego z wodą destylowaną? Jeżeli tak to jakie proporcje?
Rust is lighter than carbon fiber
- Paviarotti
- Lord GTI
nitrox89, IPA to nie cleaner. IPĄ z destylowaną możesz co najwyżej odtłuścić lakier, ale brud (który powinien usunąć cleaner) na pewno zostanie.
Glinka+cleaner i wosk siedzi jak trzeba
Glinka+cleaner i wosk siedzi jak trzeba
nitrox89, ew. IPA można zastosować PO cleanerze - niektóre woski to wolą niż leżeć na tłustych cleanerach.
- Semian
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
osad usuniety roztworem octu z woda , wiec raczej odpada to ze cos mam nie tak z lakierem.
projekt jetta coupe 2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
Panowie mam pytanko... brat posluchal rady lakiernika i wzial sie za polerowanie swojego bolidu pasta Farecla G3, robil to recznie na mokro... no i jest problem... tak niby wszystko ok, ale jak sie patrzy na lakier pod slonce czy pod swiatlo to widac takie dziwne smugi.. co teraz z tym zrobic? Mam Meguiars UC pytanie czy poradzi sobie z tymi smugami?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
- miko
- black point
- Kontakt:
Tylko je trochę zamaskujemk4tdi pisze:Meguiars UC pytanie czy poradzi sobie z tymi smugami?
Spolerować maszynowo "normalnymi" pastami (Menzerna, Scholl, 3M) a nie G3. Ręcznie nie ma szans, można jedynie zamaskować ale po dwóch, trzech myciach będzie to samo.mk4tdi pisze:co teraz z tym zrobic?
No zajebi**** sobie wypolerowal autko... a czy mozecie polecic jakas tansza polerke do wlasnego uzytku? Nie musi byc jakas firmowa, profesjonalna, oby dalo sie cokolwiek nia zrobic
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Odpuść sobie testowanie polerki na aucie, bo jak znam życie z deszczu pod rynnę wpadniesz ( rotacja) , pewnie narobił hologramów jak w słońcu się mienią ...mk4tdi pisze:No zajebi**** sobie wypolerowal autko... a czy mozecie polecic jakas tansza polerke do wlasnego uzytku? Nie musi byc jakas firmowa, profesjonalna, oby dalo sie cokolwiek nia zrobic
Niech spróbuje UC ręcznie polecieć auto, tylko trzeba dobrze odtłuścić powierzchnie przed pracą i pracować na małych fragmentach ..
Co było użyte jako aplikator tego G3 ? Ja swojego czasu ręcznie usuwałem ślady na lakierze po oznaczeniu TDI na klapie Passata 3M zielony korek - więc mocno ścierna kombinacja i ku mojemu zdziwieniu po przetarciu dwukrotnym ipa nie zauważyłem żadnych rysek czy hologramów w słońcu
A przecież 3M zielony korek to agresywny produkt który ma prawo zostawić na powierzchni mikroryski ..
Mi się wydaje, że raczej powodem niedoskonałości była źle przygotowana powierzchnia lub niewłaściwy aplikator.
Jako aplikator uzyl gabki takiej do mycia garow.. Ja do UC mam aplikator tri color czy jakos tak wiec mu to dam i niech z tym walczy..
- czarekcw
- kierownik kibla
I pewnie tą twardszą stroną dawał
Kurde nie wiem czy się interesować tą ofertą http://carok.pl/towar.1730.lare.epl11.p ... ypu.d.html" onclick="window.open(this.href);return false; w szczególności, że ja zapłaciłbym wartość netto.
Kurde nie wiem czy się interesować tą ofertą http://carok.pl/towar.1730.lare.epl11.p ... ypu.d.html" onclick="window.open(this.href);return false; w szczególności, że ja zapłaciłbym wartość netto.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;