Dziwne odpalenie na ciepłym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam małe pytanko. Czy to normalne że na ciepłym silniku mój golfik od razu nie odpala.... Ma ktoś tak?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Dziwne odpalenie na ciepłym silniku
naucz się proszę używać wyszukiwarki, jest ogromny temat o tym, to że odpala długo na ciepłym to częsty objaw 1.9 w Mk5, mapy startowe/rozruchowe do zmiany, zgłoś się do usera edzio, pomoże ci on albo każdy tuner za 200-300 zł
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
doggie, a moze najpierw niech usunie przyczyne a nie skutek
do przejrzenia aku i rozrusznik przede wszystkim , daje za male obroty na cieplym
do przejrzenia aku i rozrusznik przede wszystkim , daje za male obroty na cieplym
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
ale właśnie w 90% przypadków przyczyną w Mk5 sa mapy , jest to potwierdzone przez wielu uzytkowników piątek, touranów itp. w motorach 1.9 PD 105 ps, w mojej piątce BRU z 2004 roku było to samo, już jako 2 latek ciężko palił na ciepłym, aku i zbyt niski rpm u mnie odpowiedzialny był za szarpanie podczas rozruchu, po wymianie aku problem znikł, jest o tym dość obszerny temat na forum piątki, skody itp... w obecnym A3 5 letni fabryczny aku okazał się za słaby i również szarpało przy rozruchu ale palił na dotyk, po włożeniu 74Ah/780A od 1,5 roku mam spokj z szarpaniem, chyba że kolega wyżej należy do tej mniejszościowej grupy 10%
w każdym bądź razie ja obstawiam mapy, inna kwestia jest taka że i dwumas może dogorywać
w każdym bądź razie ja obstawiam mapy, inna kwestia jest taka że i dwumas może dogorywać
Witambrozik pisze:Witam, mam małe pytanko. Czy to normalne że na ciepłym silniku mój golfik od razu nie odpala.... Ma ktoś tak?
W moim aucie było to samo .
Po zmianie map startowych i małym chip-ie zaczął ładnie palić na ciepłym silniku .
Pzdr