Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
truckman, dzięki, już wszystko jasne
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
jakiej firmy byś polecił te oponki?[/quote]maxan pisze:[quote="Shmatan"
maxan, na felgi tej samej szerokości bierz takie same opony. Najlepiej sprzedaj srankangi i kup 4x205
Najlepsze na jakich jezdzilem to bridgestone potenzy, ale cena jest wysoka.
A to nie jest miejsce na dyskusje o marce opon, poczytaj opi.ue po forum/na necie, zobacz na jakie Cie stac i cos wybierzesz. Zawsze mozna szukac okazyjnie uzywanych
Shmatan, truckman, kiedyś pisaliście jakie opony najlepiej do ori felg 25jahre, czy to były 205/40, czy 205/45, oczywiście na wiosnę wpada gwint, ale w pierwszej kolejności chce kupić opony
Ja jestem za 205/45. Dobrze dokręcisz gwintem, spasujesz nadkole i będzie dobrze.
No chyba, ze oczekujesz polozenia na koncu gwintu to 40
No chyba, ze oczekujesz polozenia na koncu gwintu to 40
szczyku, od serii do -80 dawaj 205/45, jak skrecisz nizej to 205/40 lub 215/35.
Ja wg. pomiarow mam -100 od serii i na 205/40 dalej mialbym wheelgap - na 205/45 bieznik mam powyzej lini nadkola wiec optymalnie
Ja wg. pomiarow mam -100 od serii i na 205/40 dalej mialbym wheelgap - na 205/45 bieznik mam powyzej lini nadkola wiec optymalnie
Shmatan, 215/35 samobojstwo. Raz miałem i na drugi rok było 205/40. To naprawdę niska guma i trzeba mocno kłaść.
Ze względu ze auto jest daily to dam 205/45, teraz mam przód -60 i nawet ładnie to wygląda, wiec niżej niż -80 na pewno nie pójdę.
szczyku, najlepszy wybór. Będziesz zadowolony. Zresztą zobacz jak w żabie fajnie wygląda.
-
- Gadatliwa bestia
Tylko weź pod uwagę, ze opony w takim rozmiarze są sporo droższe niż np 205/40
Są, i wybór mały,
truckman, jawa6rz jeździ na 215/35 i udało mu się schować bieżnik w nadkole ;] ale to już kalectwo
truckman, jawa6rz jeździ na 215/35 i udało mu się schować bieżnik w nadkole ;] ale to już kalectwo
Że droższe to wiem, moje poszukiwania rozszerzę do krajów UE, np wysyłka z GB do DE jest tańsza niż PL-DE lub odwrotnie. A na ebay.de jest większy wybór niż w PL, trzeba będzie wywalić więcej kasy na opony niż dałem za felgi
szczyku, spoko, to akurat norma. Powiem ci tak, znam gościa co komplet bbs rs2 w konfiguracji 8,5 i 10 kupil za mniej niz mozesz miec jednego Michelina 215/35/19
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
Pany zmienilm felgi...maja et 35. ale dystek zmieniajacy to mnimum 20mm ? czy mozna cos go stoczyc ??
czy 18" 8j et15 z oponka zapewne (bo szukac bede sobie w zime) 205/40 wejdzie czy bedzie ciezko ?
mozna cos stoczyc felge np o 2-3 mm ? i dystek ? dziekowka za odpowiedz mega by pomoglo jak by ktos mial foto n a podobnym setupie
czy 18" 8j et15 z oponka zapewne (bo szukac bede sobie w zime) 205/40 wejdzie czy bedzie ciezko ?
mozna cos stoczyc felge np o 2-3 mm ? i dystek ? dziekowka za odpowiedz mega by pomoglo jak by ktos mial foto n a podobnym setupie