Po odpaleniu radia skrzynia pulsuje a nie gra
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Kupiłem niedawno radio SilverCrest CDV-710, dziś postanowiłem podpiąć pod nie skrzynie i wzmacniacz (dodam że zestaw pod starym radiem grał normalnie) i dzieje się dziwna rzecz skrzynia wypycha i wciąga membrany lecz nie ma dźwięku (wciąganie/wypychanie jest regularne nie zależne od głośności itp)
skrzynia to Crunch
a wzmacniacz Mac Audio MP 4200
W czym może leżeć problem??
ps. nie wiem czy wybrałem odpowiedni prefiks tematu... jak zły to przepraszam.
skrzynia to Crunch
a wzmacniacz Mac Audio MP 4200
W czym może leżeć problem??
ps. nie wiem czy wybrałem odpowiedni prefiks tematu... jak zły to przepraszam.
Przecież mozna sprawdzić to w 5 min ... podmień radio i jak będzie OK , to walnij tym cudakiem w kosz (pamiętaj o segregacji śmieci) .
na drugim radiu teraz dzieje sie tak samo... już to sprawdzałem... wiec to nie wina radia..
Jednak wcześniej wzmak był ok, i działało
Jutro zobacze jeszcze na drugim wzmaku, co bd sie działo.
Jednak wcześniej wzmak był ok, i działało
Jutro zobacze jeszcze na drugim wzmaku, co bd sie działo.
Musisz robić testy i drogą eliminacji dojdziesz do przyczyny problemu.
Najważniejsze że chociaż obraz już działa a z tym to juz na spokojnie jakos sie dojdzie mam nadzieje Chyba że ktos może już kiedyś tak miał i wie czym to moze byc spowodowane
- FckTheSound
- Mały gagatek
Masz możliwość podmianki kabli cinch ? U mnie działo się podobnie przez właśnie nie łączącą końcówkę takiego kabla,lub też przez źle zamocowaną masę
Raz miałem, że brak masy powodował "pulsowanie" głośnika i dudnienie, bez dźwięku z muzyki.
Oberwane były gniazda we wzmacniaczu. Gościu wkładał coś do bagażnika i uderzył tym czymś w gniazda RCA wzmacniacza przykręconego do ścianki bocznej bagażnika. Nawet się nie skapnął, że o coś zahaczył.
Jak powalla napisał. Drogą eliminacji dojdziesz.
Radio masz już z głowy. Tak więc został wzmacniacz, lub kable sygnałowe.
Zorganizuj sobie przewody jack->chinch(RCA). Podepnij pod wzmacniacz, a pod jacka podłącz telefon. Nie zapomnij wcześniej praktycznie maksymalnie ściszyć telefonu.
W ten sposób ustalisz czy to wzmacniacz, czy przewody.
Oberwane były gniazda we wzmacniaczu. Gościu wkładał coś do bagażnika i uderzył tym czymś w gniazda RCA wzmacniacza przykręconego do ścianki bocznej bagażnika. Nawet się nie skapnął, że o coś zahaczył.
Jak powalla napisał. Drogą eliminacji dojdziesz.
Radio masz już z głowy. Tak więc został wzmacniacz, lub kable sygnałowe.
Zorganizuj sobie przewody jack->chinch(RCA). Podepnij pod wzmacniacz, a pod jacka podłącz telefon. Nie zapomnij wcześniej praktycznie maksymalnie ściszyć telefonu.
W ten sposób ustalisz czy to wzmacniacz, czy przewody.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
a może takie coś ile masz głośników ? ilo kanałowy wzmacniacz ? proponuje takie cos to rozwiązało moje dudnienie
Problem już dawno rozwiązany A był num tak jak kolega wyżej pisał oberwane gniazda RCa we wzmaku.. musiałem o coś zawadzić ;/ Ale polutowałem to i wzmak poszedł z tyłu na suba i jest git
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Po odpaleniu radia skrzynia pulsuje a nie gra
no_name98, ale niesamowity pomysł, nie wiem za groma jasnego, co to ma wspólnego z tematem...