Uszkodzony kompresor, Jedno pytanie.
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam mam silnik ale bez kompresora i chce jakis kupic i coś tam znalazłem ale jest uszkodzony.
Moje pytanie to czy coś takiego da sie wogóle naprawic???
Moje pytanie to czy coś takiego da sie wogóle naprawic???
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW
Znaczy sie co? nie da sie tego naprawic???
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW
Re: Uszkodzony kompresor, Jedno pytanie.
Kompresor jest po urwaniu paska.CZyli jezdził do konca i nikt nic nie robił.A jak się urwie pasek to się robi z niego złom.
3 x PG było
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
Tak to jest jak ktoś ma G z przypadku, poprzedni właściciel mojego g60 też nie wiedział o wymianie paska za 15zł. Ta niewiedza kosztowała go 1600zł za kompresor po regeneracji z gwarancją...
Czyli co do wywalenia ten kompresor i szukac sprawnego???
Ile razy jeszcze Tobie trzeba napisać że ten kompresor to szrot ?
Raz wystarczy nie unos sie tyle, mozna usunąc lub zamknąc jak tam kto woli, dzieki.saliczek pisze:Ile razy jeszcze Tobie trzeba napisać że ten kompresor to szrot ?
A jak często ten pasek trzeba wymieniać,jest jakaś norma?.Alex360 pisze:Tak to jest jak ktoś ma G z przypadku, poprzedni właściciel mojego g60 też nie wiedział o wymianie paska za 15zł. Ta niewiedza kosztowała go 1600zł za kompresor po regeneracji z gwarancją...
witman pisze:A jak często ten pasek trzeba wymieniać,jest jakaś norma?.
Kolega Ladro napisał:
Zalecana wymiana klamotów w G
koło pasowe----------------------78mm---------72mm----------70mm----------68mm
listwy i pasek---------------------50 tyś km-----30 tyś km------20 tyś km------15tyś km
simmeringi-----------------------100tyś km-----60 tyś km------40 tyś km------30 tyś km
łożyska---------------------------100tyś km-----60 tyś km------40 tyś km------30 tyś km
wymiana paska nie gwarantuje ,ze nie zobaczymy widoku ze zdjecia wyzej ,kilka lat temu brat wymienil pasek zrobil kilkadziesiat km. na nowym pasku i sie zerwal ,dwa tyg. temu zerwal mu sie pasek z przebiegiem kilku tys. {w sumie to ubil wszystkie moje zapasay ,chyba czwarty},a i jeszcze jedno ,niech sprzedajacy rozlupie ten kompressor ,jest mozliwosc ze uszkodzone zostalo tylko gorne mocowanie lozyska ,ktore mozna ogarnac i latac na takim "patencie "nawet na kolku 68mm przez kilka lat
chce tez napisac ,ze jesli autor tematu nie ogarnia regeneracji gie w nominalnym stanie to niech nie bierze pod uwage tego uszkodzonego kompresora bo sobie z nim nie poradzi
pozdr.
chce tez napisac ,ze jesli autor tematu nie ogarnia regeneracji gie w nominalnym stanie to niech nie bierze pod uwage tego uszkodzonego kompresora bo sobie z nim nie poradzi
pozdr.
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
- Mateusz (GTD)
- Miero Team
- Kontakt:
16vg60, o jakim patencie mówisz ? sam mam jeden wirnik po przygodzie z urwanym paskiem i tylko mocowanie łożyska jest uwalone...
EX
Czarny GTD
Nowa zabawka
Czerwone G60
Z samochodem jak z kobietą... Nie jest sztuką zwracać na siebie uwagę tonami szpachli, spolierów i neonów... Sztuką jest zrobić to bez nich.
Czarny GTD
Nowa zabawka
Czerwone G60
Z samochodem jak z kobietą... Nie jest sztuką zwracać na siebie uwagę tonami szpachli, spolierów i neonów... Sztuką jest zrobić to bez nich.
pokaz zdjecie jak masz uj.. mocowanie lozyska to Ci powiem czy da rade
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?