Nadszedł czas na wymianę sprzegła w moim Golfie. Zdecydowałem, że bedzię to kompletny zestaw firmy Sachs, gdyż o LUK'u naczytałem sie dużo gorszych opinii.
Nie ukrywam, że wydatek tak mnie nie cieszy i chciałbym kupić taki zestaw http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeg ... 81201.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I tu moje pytanie jak z takim zestawami z Allegro, czy ktoś z Was brał taki zestaw z internetu i jak z jego jakością ? Po rabacie w sklepie taki zestaw kosztowałby mnie 2100 pln., więc różńica odczuwalna.
[MK4] [ASZ] Wymiana sprzegła
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Death_Proof
- Ma gadane
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Sklep ma swoje koszty, więc cena jest wyższa - ja swoje sprzęgło kupiłem z allegro i działa jak ta lala, bo nie ważne od jakiego pośrednika kupisz, ważne żeby towar był dobry.
Temat przenoszę do odpowiedniego działu.
Temat przenoszę do odpowiedniego działu.
ten temat tez jest niepotrzebny bo wiele razy bylo o tym. Ja bym zapodal jakis zestaw od sharana ASZ/BTB jest mocniejszy co bylo na forum wspominane wielokrotnie. W sharanie ma wlasnie sachsa od BTB i powiem ze sobie chwale ale ten zestaw ktos juz wstawil w niemcowni i zapewne w ramach jakiejs gwarancji bo wysprzeglik byl jeszcze fabryczny a dwumas i sprzeglo juz nie takie jakie powinno byc w AUY 115 konnym. Coprawda ponoc taki dwumas od mocniejszych sharanów jest lepszy z luka ale powiem szczerze ze umnie daje rade. coprawda nie mam jako specjalnie wyżylowanego swojego autka ale 160 KM i 360 Nm w tej budzie to troszke co innego jak w golfiku. zestawy DM w golfie itp autach to ponoc lepsze sa te sachsa.
Generalnie najlepiej zestaw do sharana 130/150 konego bo jest najmocniejszy i nieco inny jak ten z golfa 130/150 konnego.
Generalnie najlepiej zestaw do sharana 130/150 konego bo jest najmocniejszy i nieco inny jak ten z golfa 130/150 konnego.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Death_Proof
- Ma gadane
wesol, Sharan jest cieższym autem, więc wkladając je do Golfa musi być lepiej. Wytrzyma wiekszy moment obr.
italiano_83, dzięki o to mi chodziło.
italiano_83, dzięki o to mi chodziło.
~VAGSTYLE~
250 kilo jedynie. Ale w sharanach miales juz w slabszych dm taka jak w golfie najmocniejszym. Jaki niuton wytrzyma to zalezy od docisku bo tarcze sprzeglowe sa te same.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Death_Proof
- Ma gadane
wesol, tylko 250 albo aż. To nie jest mało. Jakby na to nie patrzeć zamiennośc cześci w VW daje dużo możliwości na przyrost mocy.
~VAGSTYLE~