Ilość airbagów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- quattrorafal
- Nowicjusz
Ilość airbagów
Witam
Mam pytanie odnośnie ilości poduszek powietrznych w moim golfiku, znaczki airbag mam umieszczone na kierownicy, nad schowkiem + 2x słupek A, 2x słupek B no i jeszcze z boku fotela kierowcy i pasażera.Czy na słupkach A i B liczy się jako jedna czyli kurtyna, bądź jako dwie, bo nie wiem ile mam tych poduch?
Pytanie dodatkowe:
Jak mocno trzeba pierdyknąć aby jaśki wyskoczyły, bo do tej pory miałem dwie stłuczki osobiście + jedna w "niemieckim życiu" autka ale żadna nie wybuchła .Dodam że po przekręceniu zapłonu kontrolka airbag załącza się i gaśnie po paru sekundach.
Z góry dziękuję za zainteresowanie.Jest to mój pierwszy post więc przepraszam jeśli już ale po wpisaniu w szukajke wyskakuje multum problemów z airbagiem i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie ilości poduszek powietrznych w moim golfiku, znaczki airbag mam umieszczone na kierownicy, nad schowkiem + 2x słupek A, 2x słupek B no i jeszcze z boku fotela kierowcy i pasażera.Czy na słupkach A i B liczy się jako jedna czyli kurtyna, bądź jako dwie, bo nie wiem ile mam tych poduch?
Pytanie dodatkowe:
Jak mocno trzeba pierdyknąć aby jaśki wyskoczyły, bo do tej pory miałem dwie stłuczki osobiście + jedna w "niemieckim życiu" autka ale żadna nie wybuchła .Dodam że po przekręceniu zapłonu kontrolka airbag załącza się i gaśnie po paru sekundach.
Z góry dziękuję za zainteresowanie.Jest to mój pierwszy post więc przepraszam jeśli już ale po wpisaniu w szukajke wyskakuje multum problemów z airbagiem i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ilość airbagów
Masz cztery jaśki + kurtyny...a jak sobie kurtyny policzysz to zależy od Ciebie, w opisach aut (Golfów mk4) na aukcjach można znaleźć info że jest 10 poduch
sprawdź...wal coraz mocniej aż strzelą - wnioski opisz na forumquattrorafal pisze:Jak mocno trzeba pierdyknąć aby jaśki wyskoczyły
- quattrorafal
- Nowicjusz
Ilość airbagów
Dzięki za odpowiedź, wnioskuje że posiadam 6x airbag. A ile maksymalnie montowano poduch do mk4?
Wcześniejsze wydarzenia nie były spowodowane przeze mnie , pierwszy raz Vw Lupo podczas zimy nie wyhamowało przed skrzyżowaniem na oblodzonej drodze, za drugim razem facet w bmw e36 wyjeżdżając z podjazdu w domu wjechał mi prosto pod maskę i nie miałem możliwości ucieczki na pobocze gdyż był tam rów co nie skończyło by się dobrze dla golfika
Wszystkie sytuacje miały miejsce przez 5 lat użytkowania opisywanego autka. Może mam pecha
Szkoda golfiny na takie eksperymentysprawdź...wal coraz mocniej aż strzelą - wnioski opisz na forum
Wcześniejsze wydarzenia nie były spowodowane przeze mnie , pierwszy raz Vw Lupo podczas zimy nie wyhamowało przed skrzyżowaniem na oblodzonej drodze, za drugim razem facet w bmw e36 wyjeżdżając z podjazdu w domu wjechał mi prosto pod maskę i nie miałem możliwości ucieczki na pobocze gdyż był tam rów co nie skończyło by się dobrze dla golfika
Wszystkie sytuacje miały miejsce przez 5 lat użytkowania opisywanego autka. Może mam pecha
Ilość airbagów
Odpalenie poduszek nie zależny tylko od siły uderzenia, ale również od jego miejsca jak dostaniesz strzała w błotnik i koło to inaczej zachowają się poduszki niż w momencie uderzenia od frontu.
- quattrorafal
- Nowicjusz
Ilość airbagów
No to wszystko jasne, bo w sumie nie było mocnych uszkodzeń, jedynie miałem do wymiany błotnik , lewy reflektor, spryskiwacz reflektora,nadkole plastikowe no i zderzak bo pękł ponieważ został dociśniety do belki, chłodnice oraz podłużnice nie ruszone, maska do naprawy bo był lekko przygięty rant, także obyło sie bez poważnych obrażeń dla golfiny
- Qto
- _
- Kontakt:
Ilość airbagów
tyle ile masz...a liczba to tak jak pisałem wyżejquattrorafal pisze:A ile maksymalnie montowano poduch do mk4?
Ilość airbagów
6 poduch. w zasadzi to powinno sie pisac 4 poduchy plus kurtyny. Na vagu widnieje w diagnostyce bagów szesc pozycji.
Co do odpalenia poduch liczy sie gwaltownosc. Czyli jakbys zaoral tak by gwaltownie zatryzmalo auto to pducy odpala. Odpowiada za to czujnik udarowy w module poduszek.
Co do odpalenia poduch liczy sie gwaltownosc. Czyli jakbys zaoral tak by gwaltownie zatryzmalo auto to pducy odpala. Odpowiada za to czujnik udarowy w module poduszek.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Qto
- _
- Kontakt:
Ilość airbagów
wesol pisze:w zasadzi to powinno sie pisac 4 poduchy plus kurtyny
Qto pisze:cztery jaśki + kurtyny
- quattrorafal
- Nowicjusz
Re: Ilość airbagów
No to pełen wypasQto pisze:tyle ile masz...a liczba to tak jak pisałem wyżejquattrorafal pisze:A ile maksymalnie montowano poduch do mk4?