dylemat gazniki czy wtrysk elektroniczny

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

szpakens
Nowicjusz
Nowicjusz

dylemat gazniki czy wtrysk elektroniczny

Post autor: szpakens » śr paź 09, 2013 12:55

witam jestem tu nowy ale swojego mkI cabrio mam już prawie 3 lata, potrzebuje rady... gofer jest na gazie nie działa benzyna (wtrysk mechaniczny) mam dylemat co zrobić naprawiac te ustrojstwo czy załozyc gaźniki od r1 (ciekawi mnie czy to będzie współpracowało z lpg... proszę o podpowiedz :-)
Ostatnio zmieniony czw paź 10, 2013 20:34 przez szpakens, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

dylemat

Post autor: Paweł Marek » śr paź 09, 2013 15:00

Z LPG przy gaźniku niema problemu poza kwestią mechanicznego zamontowania gaźnika(kolektor) i sprawdzenia czy pompa w baku go zadowoli jeśli chodzi o ilość benzyny - powinna (tą z spod podłogi trzeba wywalic jest za mocna do gaźnika) . Do rozważenia masz montaż wtrysku elektronicznego DIgifant z mk2 (tematy znajdziesz o tym). Wydaje się to o wiele droższe i bardziej skomplikowane ale biorąc pod uwage że sprawny gaźnik też dużo kosztuje - to można się nad tym zastanowić, a na koniec wówczas ewentualnie rozbudować instalację LPG o elektronikę czyli przerobić na II generację.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

dylemat

Post autor: Qto » śr paź 09, 2013 19:17

popraw tytuł tematu - 3. pkt regulaminu

szpakens
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: dylemat

Post autor: szpakens » czw paź 10, 2013 20:31

Qto pisze:popraw tytuł tematu - 3. pkt regulaminu
nie bardzo wiem na jaki nie mogę znaleźć regulaminu i punktu 3

szpakens
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: dylemat

Post autor: szpakens » czw paź 10, 2013 20:33

Paweł Marek pisze:Z LPG przy gaźniku niema problemu poza kwestią mechanicznego zamontowania gaźnika(kolektor) i sprawdzenia czy pompa w baku go zadowoli jeśli chodzi o ilość benzyny - powinna (tą z spod podłogi trzeba wywalic jest za mocna do gaźnika) . Do rozważenia masz montaż wtrysku elektronicznego DIgifant z mk2 (tematy znajdziesz o tym). Wydaje się to o wiele droższe i bardziej skomplikowane ale biorąc pod uwage że sprawny gaźnik też dużo kosztuje - to można się nad tym zastanowić, a na koniec wówczas ewentualnie rozbudować instalację LPG o elektronikę czyli przerobić na II generację.
miały być 4 gaźniki od yamahy r1 żeby go troszkę odmulic :hehe: :hmm:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”