z gory dzieki za odp.
[MK3] Zacinająca sie tylna wycieraczka...grrrr
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Zacinająca sie tylna wycieraczka...grrrr
Panowie,powiedzcie co to moze co sprawdzic,wymienic otoz tylna wycieraczka lubi mi sie zacinac tzn wlaczam a ona w polowie stanie,musze jeszcze raz nacisnac by powrocila z powrotem,czasem bez problemow ale juz mnie to wkurza,tak jakby te styki za szybko wlaczaly i rozlaczaly napiecie
o co chodzi co rozebrac ?
z gory dzieki za odp.
z gory dzieki za odp.
Ostatnio zmieniony wt sie 29, 2006 16:35 przez MaciejW, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok poszukam raz jeszcze,ale to raczej nie przewody ,bo jak dluzej przytrzam do wycieraczka pracuje caly czas tylko zatrzymie sie nie w tym miejscu co powinna np.na srodkuinek01 pisze:Uzyj szukajki. Sporo uzytkownikow opisywalo taki problem. Powodem byly m.in.poprzecierane przewody w wiazce idacej do klapy...
Wycieraczka nigdy nie powinna sie zatrzymac na srodku. Nie liczac przypadku wylaczeni8a zaplonu w trakcie pracy wycieraczki.MaciejW pisze:jak dluzej przytrzam do wycieraczka pracuje caly czas tylko zatrzymie sie nie w tym miejscu co powinna np.na srodku
[ Dodano: Wto Sie 29, 2006 12:19 ]
Przy dluzszym przytrzymaniu caly czas powinien dzialac sprysk, a po puszczeniu wycieraczka powinna zrobic jeszcze kilka ruchow i zatrzymac sie w normalnej pozycji na dole...
No wlasnie problem w tym iz czasem zatrzyma sie na dole,a czasem nieinek01 pisze:Wycieraczka nigdy nie powinna sie zatrzymac na srodku. Nie liczac przypadku wylaczeni8a zaplonu w trakcie pracy wycieraczki.MaciejW pisze:jak dluzej przytrzam do wycieraczka pracuje caly czas tylko zatrzymie sie nie w tym miejscu co powinna np.na srodku
[ Dodano: Wto Sie 29, 2006 12:19 ]
Przy dluzszym przytrzymaniu caly czas powinien dzialac sprysk, a po puszczeniu wycieraczka powinna zrobic jeszcze kilka ruchow i zatrzymac sie w normalnej pozycji na dole...
- el_tommo
- Mały gagatek

- Kontakt:
Dokładnie tak.robal264 pisze:albo ramie wycieraczki sie zatarlo, mozna odczepic je od silniczka i zobaczyc,jak silnik bedzie ladnie krecil to proponuje wycianac ramie rozruszac i nasmarowac czyms, badz bez wyciagania probowac prysnac do srodka np wd-40
Miałem podobny przypadek który właśnie naprawiłem kilka dni temu (post gdzieś tu jest).
Winna okazała się zapieczona częściowo ośka.
Rozbierz, poczyść, posmaruj - nie zaszkodzi a bardzo prawdopodobne że może zlikwidujesz usterkę.
Witam Wszystkich i Pozdrawiam!!!