[MK3] 110C po wymianie czujnika temperatury??? Pomocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PIIOTER
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3] 110C po wymianie czujnika temperatury??? Pomocy

Post autor: PIIOTER » wt sie 29, 2006 06:41

Witam wszystkich i prosze o pomoc w sprawie czujnika temperatury. Podłaczyłem kompa do golfika i wysżło ze czujnik temperatury daje błędne wskazania oprócz tego również rano są problemy z odpalaniem tak jakby dawał złą ilość paliwa zaraz po rozruchu koniecznie trzeba robić przygazówki nio i również pokazuje na desce góra 80C tak wiec zdecydowałem sie go wymienić. Wczoraj kupiłem czujnik FEBI czy jakoś tak dobrany do Golfa III 1,4 ABD taki z żółta plastikową obwódką. I co sie okazało po założeniu temepratua na desce skoczyła do 110C i wentylator sie nie właczył również rura dolna od chłodnicy była zimna. Wstawiłem więc stary czujnik rozgrzałem sielnik do około 85C i słysze że wentyl sie włączył sprawdziłem dolny wąż i był ciepły. Co może powodować takie objawy 4 miesiące temu zmieniłem termostat na Wahlera nie wiem co moge zrobić w tej sytuacji dodam ze to juz drugi czujnik, poprzedni firmy Hans Prise:) ,który wstawiłem i na tym poprzednim wskazania były takie same, termostat tak jakby sie nie otwierał i temp około 110C Pomóżcie co może powodować taki wskazania??? Pozdrawiam :pub:
Ostatnio zmieniony wt sie 29, 2006 16:39 przez PIIOTER, łącznie zmieniany 1 raz.

Golf III is great

rurov
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rurov » wt sie 29, 2006 09:28

Stawiam na termostat. Miałem problemy z temperaturą (silnik ABU 1,6), mechanik stwierdził czujnik (też z żółtym paskiem). Kupiłem oryginał bo tylko taki był dostępny (70zł) , i co, to samo. Kupiłem więc nowy termostat, mimo ze stary był wymieniany 2 miesiące wcześniej (taki jak twój), tym razem gates-a. I to było to. Termostaty często padają. Poczytaj na forum.

Dominik107
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Dominik107 » wt sie 29, 2006 09:50

Najpierw podjedz sobie do jakiegos elektryka niech zmierzy Ci rezystancje na czujniku i sprawdzi temp w zbiorniczku wyrownawczym. U mnie temp jest dokladnie taka sama jak u Ciebie i wszystko jest wprzadku.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”